Avem nevoie de mai multă descentralizare

mai puțin de 1 minute de citit

Urmăresc blogul Signal vs Noise de ani buni, am mai scris despre asta. M-am regăsit și într-unul din ultimele lor articole în care David vorbește despre cum au făcut niște schimbări de ordin tehnic pentru a fi mai în control asupra conținutului. În plus, face niște paralele interesante vizavi de centralizarea generalizată de care ne lovim de ceva timp în tehnologie și nu numai.

Partide și instituții care decid de la centru, decizii care vin de la vârful piramidei corporatiste, platforme al căror scop e direcționarea atenției și controlarea tipului de conținut pe care-l vezi, democrații care se fundamentează pe prea puțini și prea slabi piloni. E un trend vicios la care sunt atent de ceva timp și pentru care încerc să găsesc abordări personale.

E nevoie de mai multă descentralizare în ceea ce facem. De la conținutul pe care-l creăm în lume și până la modul cum funcționăm la muncă, e loc de îmbunătățit și redresat situația cu adevărat în favoarea noastră. Când tragi linie, lucrurile pe care le faci îți cauzează mai multă anxietate sau îți aduc satisfacție în viață?

Categorii:

Publicat la data: