Retragerea aureliană modernă

1 minute de citit

În ciuda măririlor de salarii de anul trecut, medicii încă pleacă masiv din țară. Oameni buni în domeniul lor, care-și fac partea lor de treabă, renunță la lupta cu circul guvernării țării în căutarea respectului. A respectului, nu a banilor - asta se face guvernarea că nu înțelege.

Și nu doar medicii fac asta. Toată lumea face asta. Este o veritabilă retragere aureliană a timpurilor noastre. Programatorii fac asta. Tot în căutarea respectului, nu a banilor. Caut oameni pentru echipa mea de la Sustainalytics și găsesc extrem de greu. Pur și simplu nu prea mai sunt programatori în țară, darămite programatori buni. Departamentele de software au crescut, oamenii s-au împuținat, iar asta a creat o competiție acerbă pentru fiecare cap de programator rămas în țară. Programatorii nu au plecat pentru bani, ci pentru respect.

Toate categoriile sociale pleacă în căutarea respectului din partea statului. Guvernarea actuală, clădită pe fundamentul corupției la nivel înalt, nu mai guvernează statul, ci îl căpușează în toate modurile posibile. Criteriile de integritate și profesionalismul lipsesc cu desăvârșire, asta ducând la o situație similară cu cea din timpul comunismului: statul guvernează doar în interesul conducătorilor.

Corupția la nivel înalt îi face pe medici, pe programatori și pe orice muncitor să plece din țară. Lipsa voită și conștientă de orice fel de viziune pentru România secătuie țara de tineri, de talent, de energie. Iar asta le convine de minune conducătorilor care au furat de-au rupt toți anii ăștia. Ei oricum te vor plecat.

Ce-i de făcut?

E important cu cine votează bunicii și neamurile tale. E fix treaba ta pentru că iată, te afectează în cel mai direct mod posibil. Este responsabilitatea noastră să convingem lumea să voteze și să explicăm cum funcționează statul. Oricât nu ne-ar plăcea, trebuie să ducem noi înșine această bătălie cu statul român care funcționează total împotriva cetățeanului.

M-am înscris în Partidul Plus. Vă țin la curent.

Categorii:

Publicat la data: