Victorie la Lopătari

2 minute de citit

Aș deveni instant bogat dacă aș fi primit 10 lei de fiecare dată când cineva mi-a spus că ne zbatem degeaba la alegerile locale. Că n-o să câștigăm niciodată în fața PSD, că ne facem de râs, că suntem în fel și chip. În ciuda pesimismului unora, echipa noastră a mers mai departe cu curaj și a obținut ceea ce merita: victoria.

Pe fondul nemulțumirii crescând față de fosta conducere, dar și pe conturarea clară și fără echivoc a unei alternative politice, am câștigat mandatul de primar al comunei Lopătari din județul Buzău. Am demonstrat că o mână de cetățeni pot produce schimbarea dacă-și pun mintea și dacă muncesc pentru asta. După o campanie dusă pe toate canalele, dar mai ales pe teren, oamenii din comună ne-au acordat încrederea și ne-au trimis la treabă pentru următorii 4 ani.

Ce s-a întâmplat la Lopătari se poate întâmpla oriunde în țară. Ce am făcut noi poate face oricine. Cu curaj, implicare și asumare publică am reușit să răsturnăm un sistem. Este doar prima etapă a unui drum lung către normalitate, de aici încolo începe un alt greu politic, administrativ și uman. De aici încolo vom gestiona speranțele pe care oamenii și le pun în noi și va trebui să livrăm îmbunătățiri în comună.

Nu am promis nimic, dar am setat niște priorități clare pe care le vom avea, priorități pe care oamenii ni le-au spus apăsat de fiecare dată când am vorbit cu ei: atitudine constructivă, drumuri, apă și colectarea gunoiului. Astea ard cel mai tare la Lopătari și de astea e nevoie să ne ocupăm.

Urmează să ne preluăm oficial mandatele, după care vom purcede la organizarea în teritoriu și în primărie. Sunt multe de făcut și trebuie gândite bine. Am demonstrat că suntem o echipă de învingători și ne vom pune abilitățile la treabă pentru comuna care ne este casă nouă, tuturor.

S-au întâmplat atât de multe lucruri în această perioadă că abia am avut timp să-mi dau seama ce se întâmplă. Parcă alaltăieri eram la școală la Fața Malului, parcă ieri veneam acasă cu autobuzul pe drumurile hurducăite din Lopătari. Îmi trec prin fața ochilor zeci de ani de contemplat și umblat meleagurile noastre, dar și nenumărate episoade de nedreptate la care am fost martor în ultimii ani. Energia cu care am câștigat alegerile a venit de la oamenii care au fost tratați cu superioritate de-a lungul timpului, de la cei care n-au avut posibilitatea să se revolte, de la cei aflați la mâna vreunui baronaș local cu prieteni sus-puși, de la oamenii care au îndurat nedreptatea. Toți aceștia m-au scos primar și față de ei am o datorie pe care o voi onora: aceea de a le reprezenta interesele oriunde m-aș afla.

Închei cu ceva ce mi-a spus o persoană din cătunul Jurubești azi: la Lopătari abia acum a venit Revoluția din ‘89. La Lopătari abia acum a venit dezghețul și libertatea oamenilor de a fi ei înșiși. Îi chem alături de mine pe toți lopătărenii: să ne bucurăm și să pornim împreună pe drumul croit de înaintașii noștri. Comuna noastră va înflori din nou.

Categorii:

Publicat la data: