Zăhărelul și șutul în fund

1 minute de citit

Săptămâna trecută s-a lucrat din greu pe strada Orșova din București. Ca ieșite din pământ, utilajele s-au apucat să decoperteze, să care, să ducă, să aducă și să acopere strada aproape în totalitate. În 3 zile au reasfaltat cam 1km de șosea cu 2 benzi.

Așa cum ne-am obișnuit, în apropierea alegerilor sistemul își încordează brusc mușchii și scoate bani de unde zice de obicei că nu-s. Nu este doar strada Orșova, am observat mai multe șantiere mișcându-se în perioada asta. Inclusiv pe centura Bacăului au început brusc să miște omuleți și fiare.

Nu-s bani până vin alegerile, când deodată îs. Cred că dacă ar fi alegeri la fiecare jumătate de an, infrastructura din țara asta ar arăta altfel. Vă dați seama cât de mârșavi sunt ăștia de ne conduc? Ei de fapt au bani și ar putea să se ocupe de problemele din țara asta, doar că preferă să se bazeze pe memoria colectivă de scurtă durată din preajma alegerilor. În restul timpului bagă la buzunar în numele tuturor gropilor din România și al tuturor pacienților morți în spitale infecte, odihnească-se în pace.

Suntem la mâna lor, niște sclavi înfometați rugându-se la prea-milostiva lor putere de a ne alina durerile. Cam cum se vede în acest reportaj din Oltenia, unde pesediștilor asfaltatori din ceasul al doișpelea le place să facă tururi de forță:

Rămâne cum am stabilit: haideți să nu mai votăm aceeași hoți care ne duc cu zăhărelul spre secția de vot și care apoi ne dau un șut în fund. E nevoie de oameni noi în politică.

Fără hoție ajungem departe. Pe 26 Mai participă la curățenia de primăvară a Parlamentului European: mergi la vot și, în plus, fii delegat în secțiile de votare. Fii de partea bună a istoriei.

Categorii:

Publicat la data: