Fără hoție ajungem departe

1 minute de citit

Ascult zilele astea o audio-carte, „Noul țar” a lui Steven Lee Myers, despre ascensiunea la putere a lui Vladimir Putin. E o călătorie fascinantă în viața omului care a ajuns să îngenuncheze Rusia la picioarele unui singur om, din nou. Pas cu pas, omul s-a folosit la maximum de contextul în care funcțiile deținute l-au plasat și a scăpat de oamenii care-i stăteau în cale.

Cel mai important a fost faptul că diversele mișmașuri la care a participat au rămas nepedepsite și ne-explicate omului de rând. Când faci o prostie care trece neobservată șansele să mai faci una și mai mare sunt foarte ridicate. Vladimir Putin a scăpat basma curată din o groază de episoade dramatice ale Rusiei, iar asta l-a făcut să se creadă invincibil. Știm foarte bine din istorie ce pot cauza oamenii care se cred invincibili.

De-asta dosarul Revoluției române din 1989 trebuie finalizat cu câteva condamnări serioase. De-asta dosarul protestelor din 10 august trebuie finalizat cu pedepsirea aspră a celor care s-au ridicat împotriva nemulțumirilor valide ale populației. De-asta condamnații nu trebuie eliberați din închisori și de-asta Dragnea trebuie să facă pușcărie. E nevoie de pedepse clare și juste ca să nu ajungem la ceea ce s-a ajuns de prea multe ori în istorie: conducători demenți, genocid, justiție nedreaptă, colaps economic. Oamenii care se cred invincibili își aduc țările în noroi, subjugate voinței unui creier limitat aflat pe drumul spre demență.

Îți recomand cartea și, mai ales, recomand să fii atent la oamenii care cred că li se datorează totul, că adevărul și dreptatea e doar de partea lor. Să fii atent la oamenii care nu recunosc când greșesc și care cred că sunt fără pată. Asemenea oameni, odată ajunși în funcții publice, ne trag pe toți în jos și distrug viitorul copiilor noștri.

Pe 26 Mai ieși la vot și trimite în Parlamentul European tineri cu potențial demonstrat. Răspunde cu DA la întrebările referendumului pe Justiție pentru a nu lăsa hoți demenți să decidă soarta ta, a mea și a celor dragi nouă. Fără hoție ajungem departe!

Categorii:

Publicat la data: