Simplu

1 minute de citit

Când povestesc despre bețiile pe care le mai fac din când în când am deseori sentimentul că sunt plictisitor. Toată lumea are povești despre beții, mai mult sau mai puțin amuzante, mai mult sau mai puțin serioase. Fiecare are modul său de a se îmbăta și de a reacționa – la mine se întâmplă când sunt obosit sau nedormit și în general mă manifest pașnic. Există excepții, dar nu-s relevante 😀

Cred că ar trebui să vorbim mai puțin despre beții și mai mult despre altceva. Despre vreme?

În loc de non-subiectul cu beția nemernică pe care am tras-o în drum spre Cluj week-end-ul trecut hai să-ți zic de o faptă bună pe care o poți face. Poți căuta o cutie prin mulțimea de lucruri inutile pe care le ai prin casă, o poți umple cu niște lucruri și o poți dărui unui copil sărac care are nevoie de ele. Shoebox este o astfel de inițiativă – există niște centre unde poți duce astfel de cutii. Poți cumpăra sau poți dărui de prin casă lucruri bune de care nu mai ai nevoie. Eu am pus câteva cărți, un fular, un pulover, o mașinuță. Mai iau mâine niște caiete, pixuri/creioane, un penar și ceva bun și gata, un copil are să fie fericit din cauza mea. Simplu, scurt și la obiect, cum altfel poți încheia un an mai bine? Fă-o și tu.

Ăsta cred că e primul week-end complet liber pe care-l am de câteva luni, restul au fost destinate drumețiilor de tot felul. Când mă întâlnesc cu oameni prima întrebare e „unde mai pleci?”, așa notorietate mi-am format peste tot. A fost frumos, dar și obositor pentru corp, simt asta. De-amu gata, până la anul program de voie și relaxare. De Crăciun și revelion sunt la Plaiu Nucului și n-am absolut nici un obiectiv în afară de odihnă. Fără drumuri lungi, fără petreceri, fără beții. Natură, bucătărie, rude, apă, scris, mers pe jos. Salată boeuf și portocale.

A, și de Crăciun mă tund și renunț la barbă. Trăiască sfânta simplificare a lucrurilor.

Publicat la data: