Regret

1 minute de citit

Disclaimer: titlul se referă la acel fel de regret care e sinonim cu “îmi pare rău că am făcut ceva anume”

Urăsc regretele. Regretele apar atunci când eşti îndeajuns de prost încât să nu faci un lucru ca lumea. Regreţi ca să te afli în treabă, regreţi ca să mai dai odată cu nuca în perete cu speranţa de a nimeri exact acelaşi loc în care ai dat prima dată.

Regreţi că n-ai abordat-o pe tipa aia în seara aia? Pentru că eşti prost, de-aia. Dacă nu erai prost o abordai sau îţi dădeai seama că nu merită. Regreţi că n-ai luat o notă bună la examen? Pentru că n-ai învăţat destul sau ce trebuia, cu siguranţă. Regreţi că ai pierdut timpul în facultate? Ai făcut asta pentru că eşti un mediocru şi-un pueril. Regreţi că ai pierdut la pariuri? Dacă găleata aia care-ţi stă pe umeri era pe jumătate umplută ţi-ai fi dat seama că timpul şi banii pe care le-ai pierdut la pariuri puteai fi investite în ceva mai productiv. Regreţi că ţi-ai irosit tinereţea? Pentru că atunci cât ai fost tânăr ai fost tot timpul prost în loc să cauţi să înţelegi ce te atrage să faci.

M-am săturat de scuze şi de văicăreli. Eu cred că lucrurile astea care se întâmplă pe pământ sunt toate explicabile. Şi că pot fi influenţate înspre bine sau înspre rău în funcţie de cât de bine şi eficient îţi foloseşti capul. Şi m-am mai săturat şi de atâtea feţe triste din cauza regretelor care oricum nu-şi mai au niciun rost la momentul apariţiei lor. Toată lumea face greşeli, însă problema e că prea puţini învaţă din ele.

Acestea fiind spuse: dă-i drumul de-aici şi fă ceva productiv pentru tine şi pentru cei care vor veni după tine.

Publicat la data: