N-ai noroc? Schimbă-ţi numele

1 minute de citit

Cică a mers pentru un nene care şi-a şi făcut o afacere destul de profitabilă din asta; de ce n-ar merge şi pentru alţii? 🙂 Dacă nu merge treaba, nu te plac femeile, nu ai salariu mare atunci există o singură soluţie: îţi schimbi numele, devii un alt om şi-o iei de la zero. Şi gata, iată opulenţa.

Sunt de fiecare dată fascinat de câtă putere există inconştient în oameni, putere care nu iese la iveală oricum sau când ai nevoie de ea, ci doar împinsă de un stimul extern. Cum ar fi schimbarea numelui sau o credinţă foarte mare într-un lucru. Crezi că dacă faci un lucru anume ceva de undeva se coboară asupra ta şi îţi merge mai bine. Şi da, îţi merge mai bine pentru că în momentul ăla tu chiar crezi că cineva se ocupă să-ţi meargă bine şi, cumva, iei deciziile corecte şi lucrurile bune încep să se întâmple.

Cred că treaba asta se numeşte placebo. Crezând că un lucru se poate întâmpla dacă faci ceva, există şanse ca asta să se întâmple pentru că îţi creşte încrederea în tine, creierul este înşelat, dar înşelat atât de bine încât începe să funcţioneze altfel. Sună totul foarte ambiguu, însă asta şi este placebo 🙂 Ceva foarte ambiguu care nu prea a putut fi 100% studiat, descris şi aplicat. Ca de obicei în viaţă, nu există reţete perfecte, însă ceva-ceva tot există acolo, un pattern şablon slab se poate observa şi aplica în diverse situaţii.

E obscură treaba, dar ar trebui investigată pentru a rezolva diverse issue-uri chiţibuşuri. Păcat că şarlatanii speculează la greu efectul de placebo şi sug bani de la cei mai slabi de înger. Însă un lucru e sigur: persistenţa asiduă, ambiţia şi încăpăţânarea de a reuşi să faci un lucru pot fi reale şi te pot duce acolo unde vrei 🙂 Dar e foarte greu de mânuit lucrurile astea… interesant…

P.S. Eu îs precis că numele meu e unul foarte bine ales şi că va ajunge pe culmi nebănuite… trebuie să cred asta! 😀

Publicat la data: