Lipsa alternativei duce la continuarea hoției

1 minute de citit

Acest colaj video prezintă câțiva primari care au făcut subiectul unor reportaje Recorder în trecut. Recunoscuți pentru mânării, lucrări de mântuială și aroganță, majoritatea au câștigat noi mandate. Asta înseamnă încă 4 ani de… ați ghicit, mânării, lucrări de mântuială și aroganță.

Explicația victoriei unor administratori slabi (ca să nu zic mai mult) este foarte simplă: au câștigat în lipsa unei alternative politice viabile. În acele comune alternativa a lipsit sau a fost foarte slabă. Deseori opoziția este mână-n mână cu puterea, așa că nu m-ar mira niște blaturi de culise în acele comune. Lipsa tinerilor, a antreprenorilor, a oamenilor cu idei noi este o problemă extrem de prezentă în aceste comune unde au câștigat tot foștii.

Cetățenii votează oameni noi și energici dacă li să dă posibilitatea. Am demonstrat-o noi la Lopătari, unde am câștigat la o diferență de 230 de voturi, o victorie foarte muncită și obținută în urma unei execuții ca la carte a strategiei de campanie. Alternativa a fost reprezentată de o echipă de tineri sau oameni cu experiență care și-au asumat public dorința de schimbare. Eu vă garantez că oriunde se alcătuiește așa echipă alegerile vor fi câștigate. Nu a fost nimic ieșit din comun la Lopătari, așa cum nu trebuie să fie nimic ieșit din comun nicăieri, este vorba despre ceva vechi de când lumea: câștigarea încrederii oamenilor de către lideri adevărați. În fața unui lider educat și energic, răsărit din rândurile comunității, orice caracatiță își va pierde tentaculele pas cu pas.

Când vedeți primari hoți realeși explicația e una singură: oamenii n-au avut ce vota altceva. Sfatul meu pentru partide și politicieni care vor să câștige alegeri e să se trezească odată și să creeze lideri adevărați pe principii sănătoase, transparente și ancorate în comunitatea în care candidează. Restul este teatru prost de care lumea începe să se lepede.

Categorii:

Publicat la data: