De ce e nevoie de juniori pe diverse proiecte

1 minute de citit

Pentru că vin cu capul gol. Adică nu ştiu despre ce-i vorba şi cu ce se mănâncă, de aceea pot veni cu idei sau remarci constructive la care tu, experimentat fiind, nu te-ai gândit pentru că, nu-i aşa, expertiza e atât de mare încât totul se întâmplă la nivel înalt. Atât de înalt încât, din nou zic, micile detalii sunt prea mici ca să fie luat în calcul.

Exemplu: a început roblogfest, concurs de bloguri, şi cu el nominalizările pe diverse categorii. Vrând să-mi bag blogul la o categorie cât mai generică aflu cu stupoare că l-am nominalizat şi în anii trecuţi cu o altă adresă, cea activă la momentul respectiv (www.claudiuconstantin.ro), dar cu acelaşi nume, “Rândurile lui Claudiu Constantin”. Ei bine, nu pot adăuga un blog cu un nume care a fost deja nominalizat în alţi ani. Nu, nici nu pot să şterg acea veche adresă din baza de date. Astfel încât nu pot să-mi adaug blogul anul ăsta pentru că numele e luat de eul meu liric din trecut. Pot în schimb să nominalizez din nou acea veche adresă care nu mai are nicio treabă. Foarte corect, nu? 🙂

Ce treabă are asta cu noobii? Dacă un developer/designer/project manager de la roblogfest ar fi adus un copchil şi l-ar fi pus să se joace un pic cu site-ul problemele astea ieşeau la suprafaţă şi erau tratate elegant. Însă probabil oamenii au fost prea competenţi pentru acest gen de probleme minore. De asta cred într-o cultură organizaţională diversă şi de-asta cred că orice companie trebuie să aibă în componenţă şi juniori, interni, copchii, nu numai genii şi competenţi. Ce-i prea mult strică.

Disclaimer: nu vreau să apară cineva de la roblogfest în comentarii şi să-mi spună că “ia uite cine vorbea” cum s-a întâmplat aci. Vă rog mult să gândiţi constructiv şi să înţelegi ironia subtilă care se ascunde pe ici pe colo printre rânduri. Punct.

Publicat la data: