Mici detalii care fac diferenţa

1 minute de citit

Rămân uimit cât de puţin le pasă românilor de clienţi. Sau, poate şi mai rău, de potenţiali clienţi. Exemplu: ieri am trimis un suport ticket la RescueTime (un tool care-ţi măsoară productivitatea în funcţie de ce faci la calculator) ca să întreb dacă pot cumva diferenţia, calcula , analiza şi urmări productivitatea şi pierderea timpului separat, pentru acasă şi pentru la serviciu. Azi am primit un răspuns foarte detaliat, la obiect, cu nu una, ci două soluţii propuse. Asta voiam, aveam o nelămurire şi am apelat la suport ca să nu mai fiu nelămurit în legătură cu un produs pe care îl folosesc şi pe care, de ce nu, dacă o să consider că îmi aduce valoare îl voi şi cumpăra. Aşa se face, respect pentru echipa RescueTime.

Acum să vorbim şi despre români. Mai demult, cam acum vreo lună am trimis un mail celor de la TreeWorks, cei care se ocupă de ZeList, în legătură cu mai multe bloguri vechi ale mele înscrise pe acest site. Nelămurirea mea era dacă se pot cumva şterge, elimina din clasament deoarece nu mai sunt folosite, nu mai au conţinut şi nu mai sunt relevante pentru nimic, nici pentru mine, nici pentru topul lor. N-am primit nimic şi nu m-a luat nimeni în seamă nici până acum. Not a single fuck was given that month. Mi se pare penibil să nu poţi răspunde unui mail care, da, vine de la o persoană care nu-ţi dă bani direct, dar care dacă este tratat cum trebuie ar putea deveni un client pentru alte servicii oferite de TreeWorks.

Nu voi înţelege niciodată de unde vine această lipsă de interes şi pe ce este ea fundamentată. Care este raţionamentul, există unul? De ce oamenii de la TreeWorks nu-s interesaţi să mulţumească prin orice metode alţi oameni, să-i ajute cu produsele pe care le fac şi să se asigure că ei rămân cu o imagine bună a companiei?

I don’t want to live in this country anymore…

Later edit: şi apropo de lucruri mici care contează, am găsit un site unde găseşti tot felul de mici lucruri de webdesign/usability/accesibility pe care le fac profesioniştii adevăraţi atunci când dezvoltă site-uri/aplicaţii: www.littlebigdetails.com. Studiază-l, mai ales dacă lucrezi în domeniu.

Publicat la data: