Pile şi relaţii

1 minute de citit

Oricât de mult nu-mi face plăcere să evidenţiez asta, Alex Mihăileanu are dreptate când zice că fără conexiuni (termenul politically correct pentru românescul “pile şi relaţii”) nu ieşi la suprafaţă ca antreprenor de pe plaiuri româneşti. Da, poţi să ai o idee foarte bună, dar fără mijloacele de promovare şi fără canalele prin care să migreze către teritorii noi nu ai nicio şansă (ah, ce mă enervează!). Da, e adevărat 🙁 (îîîhh!).

Sunt multe informaţii pe tema asta a antreprenoriatului, iar eu sunt departe de a cunoaşte 1% din ele. Mai sus am făcut doar un exerciţiu de recunoaştere a unor lucruri care mă enervează şi pe care nu-mi place să le recunosc. Dacă vrei să spui adevăruri, trebuie să treci peste orgoliu şi să spui lucrurilor pe nume, asta e.

Ideea lui Alex Mihăileanu a venit în urma #HowToWeb, care-s nişte românaşi care vor să organizeze nişte conferinţe tech şi la noi. Lucru lăudabil de altfel. Am observat că impresia generală a fost nefavorabilă organizării How To Web de anul ăsta, faţă de anul trecut de exemplu, când totul a decurs mai bine. Îmi pare rău, lui Bogdan Iordache n-o să-i placă zumzetul ăsta negativist, dar să sperăm că o să înveţe din ediţia de anul acesta şi că anul viitor o să facă o chestie şi mai mişto. Sfatul meu: ia-te după miros, Bogdan, nu după mărime 🙂 Conferinţele How To Web trebuie să aibă un flavour al lor, special, ceva care să le identifice în masa de astfel de conferinţe. Iar mărimea, aploarea, numărul invitaţilor lasă-le să crească natural, de la an la an. Ia exemplul vinului: mai vechi, mai bun. În rest, multă baftă!

Publicat la data: