Oameni care inspiră la Creative Mornings

1 minute de citit

Creative Mornings este o serie de evenimente care au loc în mai multe orașe de pe glob. Toate au același format: o dată pe lună, într-o vineri dimineața, un om care lucrează în una din industriile creative vorbește despre tema lunii. În fiecare oraș există un organizator care se ocupă de tot ce presupune un astfel de eveniment.

În București evenimentele au loc la cinema Elvire Popescu de pe Bd. Dacia. Am participat și eu la ultimele 2 prezentări și mi-au plăcut îndeajuns de mult încât să vreau să merg și la următoarele. Prima a fost prin iunie pe tema Craft, iar protagonistul a fost Liviu Lambrino, un băiat care a câștigat MasterChef acum câțiva ani. Recunosc că în ignoranța mea nu auzisem niciodată de el, dar mi-au plăcut recomandările lui asupra mâncatului, a mersului la restaurante și a vieții de căutător de sens în general. A doua a fost chiar ieri pe tema Intention, cea care a vorbit fiind Ana Bănică, o ilustratoare extrem de simpatică și mintea din spatele Cai Verzi pe pereți.

Nu m-am identificat prea mult cu audiența acestor evenimente, compusă mai ales din oameni care lucrează în publicitate, design, film și alte industrii culturale. Nu mă pricep la creat lucruri, deși în ultima perioadă am început să experimentez mai mult. Nu am o cultură generală în domeniul artei în general. Fac software, care intră oarecum în lista de industrii creative, însă sunt străin de domeniul creativ – nu știu cum evoluează lucrurile, care-s tendințele, nu cunosc oameni-repere. Tocmai astea sunt motive pentru care am vrut să iau mai mult contact cu lumea asta și îmi doresc să merg în continuare la Creative Mornings, e o sursă de informație nouă din care am de învățat.

Îți recomand să te înscrii în una din comunitățile din România și să mergi la câteva prezentări, s-ar putea să-ți placă. Nu te crampona de faptul că nu știi nimic despre prezentator sau domeniul în care activează, ci dimpotrivă: mergi pentru a te expune la oameni și idei noi. Bonus: te poți bucura de mic dejun și cafea „din partea casei”, care sunt foarte bune.

Publicat la data: