Zi de zi, om cu om

1 minute de citit

Prin iulie anul trecut firma pentru care lucrez a lucrat intens la un raport de sustenabilitate. Pentru asta au avut nevoie de niște fotografii din România pe care să le includă în conținut. Desigur că m-am folosit de ocazie pentru a propune niște fotografii de prin părțile Buzăului. Una din cele câștigătoare a fost a mea și poate fi văzută la pagina 44 din respectivul raport.

Când documentul a fost finalizat și a ieșit în lumea largă, m-am blocat pentru câteva minute văzând în el fotografia făcută de mine la poalele vârfului Ivănețu. Un munte de aproape 1200m din nordul județului Buzău pe care pășteam oile, copil fiind. Un munte care a fost devastat de un incendiu potolit cu greu de sătenii din satele din jur. Un munte la poalele căruia am dormit cu cortul într-o tură pe care am organizat-o în zonă. Cortul galben din mijloc a fost primit de ziua mea sărbătorită la o cabană tot din zonă:

Cu cortul în Ivănețu

Am o legătură mai mult decât specială cu locurile în care am copilărit și la fel poți avea și tu. Indiferent de cât de dezastruoase sunt drumurile care duc la ele, vor exista întotdeauna oameni care le vor aprecia pentru ceea ce sunt cu adevărat: bucăți de rai dăruite nouă pentru a avea grijă de ele.

Nu te poticni în lipsa de notorietate a locurilor tale, ci ajută-le tu însuți în fiecare zi. Zi de zi în care aloci timp pentru a le populariza, articol cu articol în care povestești despre ele, om cu om căruia i le lauzi și pe care-l duci la fața locului. Ceea ce credeai că nu va fi posibil vreodată devine real dacă tu însuți ești dispus să faci asta să se întâmple.

În August merg să ajut la refacerea unui traseu din zonă, cel care duce la celebrul Foc Viu din satul Terca. Pentru asta am primit de la firmă câteva zile libere. Nu mai e nevoie să vă spun explicit unde ar trebui să veniți la interviu.

Publicat la data: