Am fost la Convenția Națională a partidului Plus

3 minute de citit

Fotografii aici

După cum ziceam într-un articol precedent, m-am înscris în partidul Plus. Este un gest absolut normal pe care orice cetățean în poate face atunci când simte că interesele nu-i sunt reprezentate în politicile statului. Mi-a fost aproape imposibil să dialoghez cu deputații și senatorii mei de la Buzău, așa că m-am hotărât să nu mai fiu un spectator neputincios, ci un participant activ. Așa cum voi putea, voi sprijini acest partid în procesul de creare a unei alternative reale la partidele care eșuează constant în a guverna țara.

Într-o țară normală asta nu ar trebui să surprindă, e o minimă implicare în viața politică a oamenilor de-aceeași nație cu tine. La noi un asemenea gest provoacă ridicări de sprânceană și multe nedumeriri. N-ar trebui să fie așa. Politica e una, politicienii noștri alta. Nu e vina politicii că inculpații de la guvernare au transformat-o în ceva murdar, în ceva în care doar cei cu probleme cu legea se bagă. Nu am probleme cu legea și iată că m-am băgat. Iar calea e deschisă și pentru tine.

Azi a avut loc prima convenție națională a partidului Plus. Am participat cu deschidere, curiozitate și hotărâre de a mă implica mai departe. S-au votat câteva lucruri importante pentru organizarea partidului, cum ar fi președintele, Consiliul și Biroul Național, noul Statut al partidului, comisia de Cenzori și comisia de Integritate și Arbitraj. I-am ascultat vorbind pe Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, dar și pe Marius Manole, Oana Pelea, Mihai Alexandru Hash. I-am văzut acolo pe Cosmin Alexandru și Valeriu Nicolae. A fost o experiență pragmatică, dar și inspirațională de care eu unul aveam nevoie pentru a mă lămuri pe deplin de ce sunt în Plus și ce înseamnă asta. A fost începutul unei organizări pentru câteva misiuni foarte grele pe care partidul le va avea în perioada următoare: alegerile europene și prezidențiale în 2019, apoi locale și parlamentare în 2020. Sunt mari teste pentru care trebuie să muncim și pe care trebuie să le trecem cu rezultate bune.

Organizarea a fost chiar decentă pentru primul astfel de eveniment din partid. Au fost inițial niște probleme tehnice cu votul electronic, dar care s-au rezolvat după prima sesiune. Au fost prezenți în jur de 1800 de oameni în condițiile în care vremea chiar nu a ținut cu noi. A fost haos pe șosele și mai ales în București, dar oameni din toată țara și diaspora s-au organizat SINGURI și au reușit să ajungă pentru a face împreună acești primi pași. Faptul că asta s-a întâmplat fără autocare de la centru, fără finanțări dubioase, fără interese pentru funcții mi se pare ceva foarte tare. Este doar începutul.

Plus are toate șansele să crească bine și să devină ceea ce o țară întreagă așteaptă: o alternativă la clasa politică infectă care a acaparat sistemul de prea mult timp. Nucleul format în jurul lui Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu este unul de elită. I-am văzut pe oameni, le-am studiat cv-urile, le-am strâns mâinile și i-am votat. L-am cunoscut pe Vlad, încă mă mai mir cum un om așa blând se implică pragmatic și reușește să facă o treabă atât de dificilă în a crește un partid de la zero. Vă recomand discursul lui de la Ted pentru a începe să-l studiați (dacă nu știți mare lucru despre el). O spun cu cea mai mare sinceritate că sunt mândru să pot lucra la aceeași obiectiv la care lucrează un om ca el.

Nu mai sta spectator, implică-te azi. Ușile acestui partid sunt deschise celor care vor mai mult de la guvernarea României. Nu te mai plânge, ci canalizează-ți energia către fapte, către obiective concrete la care-ți poți aduce și tu aportul. Dacă nu ai timp, donează, orice leu ne ajută să batem modelele de finanțare dubioase pe care celelalte partide funcționează. Hai alături de mine în Plus.

Categorii:

Publicat la data: