Candidez la Lopătari

3 minute de citit

Anul trecut am început să discut cu o mână de oameni despre comuna noastră, Lopătari - despre stadiul în care e, despre cât de puțin s-a făcut în ultimele 3 mandate locale, despre cât de în urmă suntem față de alte comune buzoiene. Frustrarea era mare, deznădejdea și mai mare. Eu eram în plin proces cu Primăria pe legea 544, unii erau în diverse conflicte cu primarul, iar alții se gândeau deja să plece din comunitate.

Așa ne-am hotărât să participăm la alegerile locale din 2020 din partea celor două partide noi, PLUS și USR. În ciuda multor insistențe, eu n-am dorit să candidez la primărie decât eventual pentru o funcție de consilier local, iar asta s-a potrivit de minune cu dorința unui coleg de politică de a candida pentru pentru funcția de primar. Zis și făcut, am început să strângem și pe alții pe lângă noi ca să facem o echipă mare, cu oameni de vază.

Între timp lucrurile s-au complicat. Acum câteva zile potențialul nostru primar împreună cu câțiva potențiali consilieri locali au decis unilateral să migreze de la USR la PNL, motivul fiind că „așa avem mai multe șanse”. Nu a fost o discuție de grup în care deciziile să se ia prin dezbateri și argumente, ci o abandonare a bărcii pentru un vaporaș mai mare.

M-a uimit un pic acest mod de a face lucrurile și m-a dezamăgit. Nu știu alții cum sunt, ar zice Ion Creangă, dar eu nu rămân dezamăgit prea mult timp și mă apuc de treabă. Toată această situație m-a motivat al naibii de mult să-mi asum candidatura la funcția de primar și să continui lupta alături de oamenii care au rămas pe baricadele inițiale pe care noi înșine le construisem. Am luat decizia să ne regrupăm în jurul partidului PLUS, unde eu sunt membru activ de peste 1 an, și să devenim o echipă și mai puternică decât fuseserăm inițial.

Am rămas în relații bune cu foștii noștri colegi de alianță, toți sunt oameni buni, profesioniști în ceea ce fac la locurile lor de muncă și cu aceeași dorință de a face ceva bun pentru comună. Dar consider că au făcut o greșeală politică, una care ne va costa pe unii mai mult decât pe alții. Scopul inițial nu era doar să ocupăm niște funcții, ci să creăm o alternativă politică la PNL și PSD. Mare păcat că au abandonat scopul inițial, însă noi, cei care am rămas devotați creării unei alternative politice la Lopătari, mergem înainte. Lărgim echipa și mergem înainte către alegerile locale din anul de grație 2020.

Nu a fost o decizie deloc ușoară, însă situația actuală o cere și sunt hotărât să-mi asum candidatura la funcția de primar al Comunei Lopătari. Încrederea pe care mulți ați manifestat-o în ultimul timp este pentru mine o onoare și o mare responsabilitate. Vă chem alături de mine în a crea o alternativă politică la Lopătari! Candidaturile noastre asta reprezintă, o încercare de a ne scăpa pe toți de alegerea clasică dintre PNL și PSD, o dorință de a scăpa de alegerea răului cel mai mic.

Până acum nu ați avut ce să votați la Lopătari, anul ăsta veți avea: echipa Alianței pentru Lopătari. Vă îndemn să ne transmiteți gândurile voastre prin viu grai când ne întâlnim în zonă sau pe pagina noastră de Facebook. Avem și un grup în care putem discuta despre prioritățile echipei noastre pentru comuna Lopătari - dorim să ne facem programul politic împreună cu voi, nu separat:

Haideți cu noi!

Actualizare: am câștigat alegerile locale la Lopătari!

Categorii:

Publicat la data: