Alimentaţie sănătoasă?

1 minute de citit

Treaba-i serioasă: ori mă dau pe “eco” aka alimentaţie sănătoasă ori o iau pe arătură şi în câţiva ani mă curăţ (adică nu mor, dar nici bine nu o să-mi fie stând prin spitale şi ţinând tot felul de diete). Uneori mă iau dureri dubioase de stomac, temporare, trecătoare, dar care ţin (atunci când apar) o săptămână-două. Iar asta nu-i bine.

Am parte uneori de momente clarvăzătoare în care parcă timpul se opreşte în loc şi de undeva dintr-un inner-ego se aude tare “eşti ceea ce mănânci!”. Momentele astea apar de obicei când sunt la casă în supermarket. Neavând ce să fac, privesc în coşul de cumpărături şi fac business inteligence pe baza datelor din coş. Carne cu 1% carne, suc cu 0.2% fructe, brânză cu 3% brânză şi aşa mai departe. Cu 5% mai multe dulciuri, cu 3% mai puţine fructe decât săptămâna trecută. 25% mai puţin timp petrecut printre rafturi (deci cumpărături făcute pe grabă, fără prea multă informare despre conţinutul produsului). În schimb diversitate de e-uri, un curcubeu de coloranţi, elemente chimice demne de un adevărat laborator de chimie, reclame mediocre. Sunt ceea ce mănânc şi beau. Cine sunt eu, ce mănânc, ce beau…?

Trebuie, dar trebuie să fac ceva şi să iau taurul de coarne. Adică să-mi aloc mai mult timp pentru o alimentaţie mai echilibrată şi mai sănătoasă, pentru gătit, pentru mai multă mişcare. Şi, cel mai probabil, mai mult buget pentru alimente mai sănătoase şi un mod de viaţă mai sănătos. Dacă ai recomandări în ceea ce priveşte treburile astea sunt deschis comunicării.

Probabil mi-am mai propus lucrurile astea de mai sus, însă gata cu joaca, trebuie să pun totul în practică. America mă-sii, păi cine-i şeful aici?? 🙂 Om sunt, nu animal.

P.S. Ştiai că E120 (acid carminic), prezent în iaurturile care au poze cu zmeură pe etichetă, este un colorant natural obținut din gândaci exotici? Mai exact din carapacea femelei din specia Dactylopius coccus; este folosit la colorarea alimentelor în roz, purpuriu sau roșu. Deci de acum, când vezi iaurtul ăla care zice că e cu zmeurică aminteşte-ţi că e cu gândaci, nu cu zmeurică.

Publicat la data: