Sunteţi nişte animale!

2 minute read

Dumnezeule, care eşti Dumnezeu pentru unii, Allah pentru alţii, Buddha pentru alţii, Gigi Becali pentru alţii… ce a ajuns planeta asta ?

Deci staţi să-mi revin…

[…… …… ……]

Am mai învăţat ceva azi.

Credeam că doar în ţările arabe se calcă lumea în picioare pentru mâncare moca sau hai şi la noi pentru oasele vreunui sfânt. Dar uite că lumea dă dovadă de animalism şi în alte situaţii, cum ar fi deschiderea unui nou magazin.

S-a deschis zilele astea Mr. Bricolage în Iaşi. Ce credeţi că a fost ? Omor a fost. Ai dracu moldoveni, ţin banii la ciorap şi când se iveşte ocazia… hop! Bagă-te în faţă, mă. Uitaţi-vă la următorul filmuleţ care o să vă schimbe viaţa… sau cel puţin poate o să vă impresioneze:

E criză, mă ? Unde-i mă criza asta de le arde oamenilor să se umbulzească aşa, să se calce în picioare, să plângă de ciudă ? Mie nu mi-a venit să cred ochilor ce-am văzut acolo. Maare-i grădina lui Dumnezeu, maică.

Dacă observaţi majoritatea sunt bătrânei care, citez, “cumpăr o floare să mă uit la ea ca s-o îngrijesc”. Mai bine ţi-ai îngriji de loc de veci, nene, şi de altele. “Daa, suntem bătrâni şi săraci şi neajutoraţi şi cu pensii mici.” Al dracu să fie ăla care v-o da pensii dacă ajung preşedinte.

Aşa, acum m-am liniştit. Deci, stimabililor, de ce trebuie ca omul să se înjosească în aşa hal încât să fie controlat de nişte pofte, de nişte lucruri materiale care nu valorează nici cât un sul de hârtie igienică ? De ce, oameni buni, să ne comportăm ca animalele, ba chiar mai rău, pentru nişte reduceri, care oricum vor mai veni cu carul… la Mr. Bricolage (ca să fac şi reclamă)? Toate astea pe care se bat oamenii ăia or să se concretizeze într-un pumn de ţărână aruncat de un popă pe coşciug. Din care pumn de ţărână doar 70% va ajunge pe coşciug, restul se va risipi în vânt.

Aş zice “halal de ţară”, dar situaţia asta nu e doar în România. Peste tot oamenii sunt pradă porcăriilor ăstora. Aşa că n-ai ce-i face, aşa va fi mereu. Nu-i vorba despre mentalitate sau cultură, e vorba de instinctul animalic care zace în noi toţi sau cel puţin în majoritatea oamenilor. Până la urmă o să ne sfâşiem între noi pentru o bucată de salam Victoria. Urât, domnilor, urât!

Updated: