Scrisul, dialog cu tine însuți

1 minute de citit

În procesul migrării vechiului blog către acesta și celălalt a trebui să trec prin aproape toate articolele pentru a corecta imagini, linkuri și altele. Așa că am fost nevoit să recitesc multe din articolele vechi. Și m-a apucat depresia.

Multe sunt scrise atât de prost și nepractic. Unele sunt kilometrice sau inundate de imagini, multe nu au paragrafele clare și independente. De multe ori exprimarea lasă de dorit, fiind neclară, incompletă sau prea metaforică. Câteodată am explicat lucruri care aveau sens în capul meu de atunci, dar care acum nu mai au niciun sens nici măcar pentru mine, darămite pentru alții. Absolut groaznic.

Dar e în regulă. Articolele scrise prost scot la iveală un om croit prost, arată că eu însumi eram incomplet și fără direcție. Neclaritatea din articole arată neclaritățile din gândurile mele de atunci, cele lungi exprimă dorința de a comunica ceva ce era prea intens pentru a putea fi prezentat elegant într-un articol citibil. Fotografiile nereprezentative lasă să se vadă nerăbdarea de a trăi.

Și de-asta e bine să ții un blog. Indiferent cât de bine scris e, peste ani el devine un dialog cu vechiul tu pe care nu-l poți avea în alt fel. Scrisul e o punte către tine însuți.

Apucă-te azi de scris. Continuă mâine. Citește poimâine.

Publicat la data: