Îmbunătățiri ale existenței zilnice

1 minute de citit

Timpul petrecut între casă și muncă rareori poate fi productiv. Desigur, poți citi sau asculta podcasturi, dar când trebuie să te înghesui cu alți 3 inși pe un metru pătrat în mijlocul de transport în comun… nu prea merge cum ar trebui. Bucureștiul pur și simplu nu este potrivit pentru un mers relaxat, confortabil din punctul A în punctul B. Și nici n-o să fie vreodată.

Câteva soluții ar fi:

  • mers la muncă la ore non-standard: după 10am și 20pm
  • lucrat de acasă, parțial sau tot timpul
  • mai mult mers pe jos
  • mutat cât mai aproape de job
  • tranzit confortabil (haine și încălțări potrivite și de calitate, căști bune cu funcția de anulare a zgomotului)

Eu unul le abordez pe toate. Încerc să nu mă sincronizez cu toată lumea în drum spre muncă sau casă, lucrez de acasă din când în când (măcar o zi pe săptămână), merg pe jos 20 de minute între casă și metrou, mi-am luat niște căști foarte bune pentru că nu fumez. Și acum vreo 3 luni ne-am mutat din Titan în Militari.

E ok în Militari pentru că am ales o zonă cât mai departe de buricul târgului. Avem un apartament de 2 camere undeva între Gorjului și Lacul Morii, într-o zonă de case/vile unde 4 etaje este înălțimea maximă, nu minimă. Atmosfera diferă destul de mult față de locul în care trăiam în Titan; totul e mai aerisit, mai spațios și mai liniștit. Poți vedea lejer cerul de oriunde, traficul este insesizabil, casele învecinate îți dau senzația de așezare umană, nu de zonă industrială comunistă. Chiar glumim crezându-ne deja la țară, care este și obiectivul nostru pe termen lung.

Cam astea sunt soluțiile mele pe care le recomand tuturor. Desigur, nu pentru toată lumea e ușor să experimenteze cu ele, dar pentru majoritatea oamenilor sunt lucruri care se pot aborda într-o formă sau alta. Trebuie să fii conștient că bunăstarea ta e în joc și că ea este influențată de o sumedenie de factori. Lucrurile care pe care le faci regulat (cum e mersul zilnic la muncă) au cel mai mare impact asupra vieții tale, așa că de acolo trebuie început.

Categorii:

Publicat la data: