Radiovremuri

2 minute de citit

Old Radio - XristoforosRadioul a reprezentat o parte din copilăria mea, atât din cauza obiectului în sine cât şi a muzicii auzite prin intermediul său. Sunt unele melodii care mi-au rămas în minte şi pe care nu ştiu nici cum le cheamă, nici ale cui sunt. Le mai aud din când în când pe ici pe colo, de obicei pe internet, şi-mi aduc aminte de vremuri înceţoşate când sigur le-am mai auzit în toiul nopţii, la un radio rusesc al bunicii, într-o casă strâmbă din pământ şi lemn care acum nu mai este. Sau la micile radio-uri de buzunar în timp ce păzeam diverse specii de animale prin pădurile patriei. Sau la Radio România Actualităţi în atelierul tatălui meu (tata e tâmplar). Sau în primele nopţi de locuire în Buzău, când am mers la liceu. Ascultam mult atunci, diverse emisiuni de la posturi de radio obscure. Cea mai tare emisiune pe care am dormit era difuzată pe la 1 noaptea şi avea o tipă ca prezentatoare. Şi tipa asta avea o voce aşa de frumoasă încât ar fi adormit şi cel mai insomniac dintre noi în timp ce ea vorbea. Am re-căutat apoi emisiunea şi n-am mai găsit-o, dovadă că toate lucrurile vin şi se duc cu aceeaşi viteză.

După-aia n-am prea ascultat radio (shame on me). Am venit în Bucureşti şi era internetului m-a lovit din plin, cu toate avantajele şi dezavantajele ei. De fapt când am venit în Bucureşti (acum 3 ani şi ceva) a fost prima dată când am avut internet. Da, eu şi internetul ne-am cunoscut foaarte târziu. Unii se laudă cu 4 ani de Twitter, alţii cu 3 ani de Internet 🙂 A, da, şi de prin septembrie 2008 am şi început să scriu pe ceea ce a fost strămoşul acestui blog, deci pot să mă laud şi cu 3 ani de blogging.

Zilele trecute am început să caut din nou posturi de radio. Pe internet se găsesc foaaaaarte multe, din absolut orice domeniu muzical/religios posibil; la ţară de exemplu nu prindeam ca lumea decât 3-4, iar asta depindea de vreme. Dacă erai “pe teren” cu animalele atunci trebuia să umbli doar pe dealuri mai înalte sau pe creste ca să prinzi ceva; văgăunile nu erau o sursă bună de posturi de radio.

Una din acele melodii atemporale este asta, Seal – Kiss from a rose:

Publicat la data: