Podcasturi bune

1 minute de citit

N-am timp pentru filme, am mai scris despre asta. În topul priorităților mele activitatea asta nu și-a făcut loc așa cum și-a făcut în ultimul timp cititul. Cărțile citite m-au influențat mai mult decât filmele văzute, așa că am rămas la cărți.

Însă în ultimul timp am mai descoperit ceva: podcasturile. Pentru cine nu e familiar cu conceptul, un podcast e o emisiune audio pe care oricine o poate face – un fel de blog audio. Nu credeam vreodată că o să pot asculta vreunul la modul consecvent, dar asta s-a schimbat când m-am hotărât să investesc în niște căști foarte bune. Sony WH-1000XM2 au costat o căruță de bani din punctul meu de vedere, dar după o lună și ceva de folosire am concluzionat că merită banii. M-au făcut să încep câteva podcasturi, să mă țin de ele și să iau mai în serios această formă de conținut.

Cel mai important pe care vreau să-l menționez este Pe bune, un podcast cu și despre oameni din industria creativă. Produs de Decât o Revistă și găzduit de Andreea Vrabie, m-a prins de la primele episoade așa de tare încât în scurt timp am ajuns la zi cu toate episoadele. Am ajuns să învăț foarte multe de la invitații intervievați de Andreea, să mă regăsesc în multe din dilemele lor și să învăț din modul cum și-au abordat ei propriile anxietăți și neliniști profesionale sau personale.

De la „Pe bune” am descoperit mai multe despre Decât o Revistă, spre rușinea mea nu sunt prea familiar cu conținutul lor. Am descoperit recent că au o campanie de abonare la revistele lor, iar unul din pachete includea o întâlnire și discuție cu cele trei gazde ale podcasturilor produse de ei. Așa că m-am abonat la DoR 🙂

Mai ascult și podcasturile produse de Tim Ferris, Seth Godin și Basecamp. Atât de tare m-a prins chestia asta încât m-am hotărât să încerc și eu curând. Rămâneți pe fir pentru detalii, iar dacă aveți sugestii sau podcasturi care vă plac nu ezitați să le recomandați.

Publicat la data: