Participă la sondajele de opinie

1 minute de citit

Semn de intrebareUnul din lucrurile pe care nu le înţeleg la oameni este că nu acordă prea mult interes completării sondajelor de opinie. Sondajele sunt folosite atunci când este greu să obţii prin alte modalităţi părteri de la angajaţi, clienţi, potenţiali clienţi/angajaţi etcetera. Toate răspunsurile se adună la gramadă şi se analizează concluzionându-se totul la un rezultat general. De obicei corporaţiile fac asta des sau companiile care vând diverse produse şi aşa mai departe.

Ce se întâmplă: oamenii nu completează sondajele pentru că nu li se par relevante. Sau li se pare că li se ia din timp. Sau le completează la nimereală, ceea ce este şi mai rău. Sau le aruncă din prima în folderul Junk/Trash din e-mail.

Ce ar trebui să se întâmple: să se completeze sondajele cât mai sincer. Dacă toată lumea ar face asta rezultatul general ar reflecta un adevăr sincer al cât mai multor oameni. Iar un adevăr, fie el bun sau rău, duce la o măsură. Dacă e rău, se caută cum să se facă bine, dacă e bine se caută cum să se menţină binele. Crede-mă, aşa e. Oamenii fac sondaje ca să vadă păreri. Dacă ai timp fă-le, fă-ţi părerea auzită, spune-ţi păsurile, dă feedback. Fă o schimbare, aşa cum trebuie să te duci şi la vot ca să-ţi impui părerea. Am auzit mulţi oameni care zic “aaa, ce-i cu bullshitu’ ăsta de sondaj? Trash!” şi care apoi zic “da’ de ce boşii ăştia de sus nu ţin cont şi de părerile/nevoile noastre?”. Pentru că n-ai făcut sondajul ăla nenorocit, deci părerea ta n-a ajuns la boşi, deci n-o să se schimbe nimic. Fă-l sincer, nu-l completa aiurea pentru că rezultatele aiurea ies în evidenţă şi sunt excluse din analiză. Fă nenorocitul ăla de sondaj, îţi ia 5 minute pe care oricum le pierzi uitându-te la gagici pe blogu’ lu’ Zoso.

Vezi că pe site-ul Vodafone e un sondaj, cum intri pe stânga 🙂 Fă-l, ca să vadă şi ei cât de nemulţumiţi suntem de rahatul ăla de site şi să-l schimbe dracului odată cu ceva mai util. Şi să mai scadă preţurile alea nesimţite şi nerealiste.

Concluzie: fă ceva cu lucrurile din jurul tău, nu te mai plânge că nu merge treaba. Fă ceva.

Publicat la data: