E gratis, dar o să regreţi că-l foloseşti

2 minute de citit

Nehotărârea şi dusul cu zăhărelul m-au enervat dintotdeauna. Minţitul, prefacerea, păcălelile îmi provoacă dezgust; sunt doar nişte intrumente folosite de ăia incapabili să creeze produse bune şi să găsească metode bune de promovare a lor. Vorba aia (am mai scris despre asta), nu am nicio idee, dar pune ceva acolo, ca să fie. Acest “ca să fie” mă omoară. De ce să fie prost? Ori e bun, ori nu e. Dacă eşti capabil să faci lucruri bune – fă-le, dacă nu – lasă-i pe alţii care sunt capabili.

Astăzi despre Avira. Spun că au antivirus gratis pentru folosul personal. Dar nu spun că zilnic apare un rahat de ferestruică chicioasă care spune că vezi-Doamne există o versiune Pro care face mai multe. În plus are două opţiuni: “X”, de închis şi “Remind me later“. Ambele fac aceleaşi lucru: te enervează pentru că nu schimbă nimic, ferestruica apare iar şi iar, zi de zi, poluându-mi vizual desktopurile. Urăsc fereastra aia pentru că unu, e urâtă, doi, pentru că e inutil insistentă, trei, pentru că n-o să cumpăr niciodată antivirusul ăla (să vă intre bine în cap), patru, pentru că nu sunt senil şi am înţeles de prima dată ca aveţi o versiune Pro, dar evident NU MĂ INTERESEAZĂ dacă nu am cumpărat-o până acum. E a n-şpea oară când văd chicioşenia asta, nu vreau să o mai văd în faţa ochilor. Şi nu, nu mă interesează dacă există o setare pe undeva care face să nu mai apaără porcăria, ar trebui *by default *să moară de la prima apariţie. E versiune free, nu linkware (Later edit: Nagware se numeşrte de fapt, am aflat de la Arhi), aşa că scutiţi-mă de neprofesionalism.

Avira antivirus

În plus: de câte ori îi dau scan îmi aruncă la un moment dat o altă ferestruică neinspirată care-mi pauzează respectiva scanare şi zice “vezi că am găsit ceva, nu ştiu ce, dar tre să bagi CD-ul de rescue de la Avira, care ghici ce, vine cu versiunea Pro”. Unu la mână, fă-mi scanarea aia şi dup-aia mai vorbim de CD-uri, doi la mână, VREAU Să FOLOSESC VERSIUNEA FREE!!!111 NU VREAU VERSIUNEA PRO!

Şi ştii de ce se întâmplă toate astea? Pentru că n-am văzut şi eu un singur sondaj de la Avira care să mă întrebe de sănătate sau dacă sunt mulţumit de produsul lor, chiar dacă-i free. Nu-i de ajuns să fie free, trebuie să fie şi bun, iar promovarea să se facă etic.

Vorba unui coleg de muncă: retardaţi.

Publicat la data: