Mai mult, mai mult!

1 minute de citit

Era un cântec de la Depeche Mode care spunea “everything counts in large amounts”. Pe bună dreptate; asistăm la o augmentare masivă în orice mişcă. De la o publicitate agresivă şi falsă până la supra-aprecierea sinelui în relaţia cu ceilalţi, de la bannere gigant care ocupă blocuri întregi până la oameni de vânzări care ţi se bagă pe gât – totul e o fugă nebună după lucruri mari. Asta mi-aduce aminte de reclama aia cu “lucrurile bune vin în porţii mici”. Serios? Putem spune acelaşi lucru cu aceeaşi seninătate despre câştigurile firmei care produce produsul respectiv?

M-am săturat de atâta publicitate ieftină şi atâta minciună, de lucrurile făcute de dragul promovării, de metode prosteşti de a acapara clienţi, de “chinezăriile” din viaţa de zi cu zi, de oameni ieftini şi opaci, de bănci mincinoase, de conţinut prost şi de lene.

Dar culmea e că toate aceste lucruri funcţionează la majoritatea oamenilor. Oamenii sunt acaparaţi de această “ţiganiadă” modernă şi intră în jocul ei cu cea mai mare uşurinţă. Oamenii cumpără produsele la care se face reclamă stupidă, efectul campaniilor de publicitate în care se bagă foarte mulţi bani nu întârzie să apară. Problema e că se bagă doar bani, nimic mai mult.

Iar unii or să spună: “nu-ţi plac reclamele, nu te uita la ele”. De-ar fi aşa simplu; asta ar însemna să-mi scot ochii şi să-mi astup urechile. Şi poate chiar şi atunci s-ar putea găsi metode să mi se bage publicitate pe gât.

E atâta libertate încât oamenii cad sub greutatea ei.

Publicat la data: