Listă de oameni

1 minute de citit

Telefon NokiaAgendele de telefon reprezintă o surprinzătoare urmă croită din trecut până în momentul prezent, de faţă. O parcurgi când n-ai ce face şi-ţi aduci aminte de toţi acei oameni pe care-i găseşti acolo, unii mai prescurtaţi ca alţii. Unii pe care i-ai urât, alţii de care ţi-a plăcut, alţii cu care n-ai mai apucat să ţii legătura; tot felul de oameni. E un istoric al oamenilor pe care i-ai întâlnit şi cu care, pentru un motiv sau altul, ai creat o legătură prin schimbul de numere de telefon. E cea mai semnificativă listă pe care ai făcut-o vreodată. Poate un to-do list.

Asta e modalitatea mai veche de a crea legături într-o reţea reală, tangibilă, mai relevantă decât orice reţea socială. Poate o să dispară în curând, pentru că operatorii de telefonie mobilă n-au de gând să mai inoveze. Aleg să investească în marketing în detrimentul tehnologiei care i-a adus unde sunt acum in the first place. Lucrurile care nu se îmbunătăţesc dispar. Oamenii şi companiile care nu inovează dispar în noianul timpurilor.

Revenind la agenda de telefon: parcurge-o acum şi o să-ţi aduci aminte de toţi acei oameni. Unde s-au dus ei? Unde ne ducem toţi?

Publicat la data: