La Ion Baciul

1 minute de citit

Am fost în weekend într-un loc magic. Se numeşte “La Ion Baciul” şi acolo găseşti nişte bunătăţuri care te fac să te îndoieşti de “mâncăm ca să trăim” şi să pui mai multă valoare în reversul vorbei. Auzisem demult de nenea Baciu din Bucovina şi cum îmi propusesem zilele astea să fac nişte schimbări am fost la “prăvălie” să văd cu ochii mei ce-i acolo. Şi n-am regretat.

Mă, nişte muşchiuleţ acolo şi nişte cârnăciori şi nişte caşcaval afumat şi nişte dulceaţă de nu-ţi mai vine să pleci – lucruri făcute la ţară de mâna omului harnic şi liber. Şi-ţi dau oamenii să guşti ca să te convingi că acolo-i lucru curat şi nu făină-de-oase-în-membrană pe care o găseşti prin toate supermarketurile. Şi multe altele în variaţii negândite şi imaginate numai de un om care-a gustat multe la viaţa lui 🙂

Nu mai zic mai multe că vorbele-s de prisos. Eu zic să mergi pe Calea Floreasca nr. 69, vineri şi sâmbătă de la 10 la 19 şi Duminică de la 10 la 15. Du-te şi înfruptă-te din mâncare adevărată şi bunăăă… dar bună rău!

Un scurt filmuleţ cu nenea Ion Baciu. Respectele mele!

 

Publicat la data: