Firefox o face prost

1 minute de citit

De câteva luni Firefox a luat-o razna fix degeaba. Zburdă versiunile precum mieii primăverii pe câmpiile patriei. Care-i sensul acestei versionări ciudate? O vorbă românească zice “cine fură azi un ou, mâine va fura un bou”; cam aşa creşte “materia primă” şi la Firefox: ieri versiunea 4 cu surle şi trâmbiţe, azi 8, mâine 10 şi tot aşa. E stupid.

Chrome are, pare-mi-se, cam aceeaşi strategie; să curgă numerele. Dar măcar acolo nu te întreabă nimic, nu te stresează cu nimic, nici nu ştii ce versiune ai până nu te uiţi prin “culise”. Zburdă numerele, dar nu-i problemă pentru că tu nu le vezi. La Firefox, pe lângă faptul că te popup-ează de nu te vezi, îţi mai face şi chestia asta:

Adică “uraaa, a venit pe ţeavă versiunea 10, dar stai aşa că n-o să-ţi mai meargă ceva: Firebug”. Are you really serious? Am nevoie de Firebug ca de aer, cred că e lucrul pe care-l folosesc cel mai des în Firefox (da, înainte de browsing efectiv). E un tool extraordinar şi tu zici că mi-l scoţi odată cu versiunea zece? Fail. Eşec. Nu aşa se face. Scoate porcăria de versiune când nu aduce issue-uri în plus. Dacă-mi dezactivează Firebugul nu mă interesează şi în plus îmi şi aduce o umbră de dezamăgire, un nerv încordat şi un gând fugar “Firefox sucks!”.

Publicat la data: