2 sfaturi pentru perioada iernii

1 minute de citit

Iarna urataAm 2 sfaturi foarte practice pentru perioada prin care trecem, adică iarna asta nesuferită. Dacă le respecţi ai toate şansele să-ţi fie bine şi, cel mai mare beneficiu, să nu mori. Restul de sfaturi le găseşti pe tot internetul; astea două dem mai jos sunt destul de ignorate.

  1. Nu-ţi băga mâinile în buzunare niciodată. Ia-ţi mănuşi groase, iar mâinile ţine-le întotdeauna pregătite pentru o cădere. Dacă-ţi ţii mâinile în buzunare şi cazi ai cam încurcat-o. Îţi poţi rupe cu uşurinţă ceva sau, mai grav, te poţi lovi la cap. Căzăturile în care nu-ţi poţi folosi mâinile sunt cele mai urâte. Cazi ca o legumă obosită şi pur şi simplu nu ai ce face pentru că mâinile-ţi sunt în buzunar şi nu eşti ninja ca să le poţi scoate atât de repede încât să-ţi fie de folos. Dacă nu le ai în buzunare te poţi sprijini de ceva, îţi poţi atenua căderea sau îţi poţi menţine echilibrul. Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să-mi restabilesc echilibrul poziţionându-mi rapid mâinile într-un anume fel misterios pe care doar corpul meu îl cunoaşte şi-l poate reproduce la nevoie. Ca printr-un soi de magie bâzâi de două, trei ori cu ele prin aer şi gata, nu cazi. Nu-i aşa că-i ceva necurat la mijloc? 🙂

2. Nu merge pe lângă clădiri de pe acoperişul cărora pot cădea ţurţuri sau zăpadă. Ştii care-i cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla? Să mori. Îţi pică un ţurţure d-ăla în cap şi gata, ai terminat-o, nu mai ai ce să faci (chiar dacă respecţi punctul 1). A fost un caz anul trecut parcă în Bucureşti când un nene a murit pur şi simplu la contactul capului cu un ţurţure măricel. Cu aşa ceva nu e de glumit, nu subestima niciodată ţurţurii, chiar dacă au un nume care aparent nu înfricoşează. Mergi pe cel mai bun trotuar ar străzii, studiază mereu clădirile, fii în alertă, poartă căciulă.

Atât. Dacă-mi mai vin în minte sfaturi des ignorate mai pun. Să bem un vin fiert zic.

P.S. Sursa fotografiei: https://www.totalmomsense.net/2010/01/dear-winter.html

Publicat la data: