Emailul şi lenea

1 minute de citit

Există un lucru pe care oamenii îl aşteaptă cu gura căscată precum puii de rândunică îşi aşteaptă mâncarea: înlocuitorul mailului. Ceva care să înlocuiască sutele şi miile de emailuri şi threaduri inutile care ocupă, vorba aia epică, tot spaţiul disponibil. Lumea se plânge că Inboxul creşte exponențial şi că mailurile pentru care nu e timp se adună de la o zi la alta, tot mai multe, precum turcii invadau odinioară.

Să fie emailul o problemă ce se poate rezolva elegant folosind o altă aplicaţie, altă tehnologie, alt algoritm? Ar fi simplu să fie aşa 🙂 Dar mă îndoiesc că este cineva atât de genial încât să rezolve problema dintr-un foc. Vor trece multe idei până când emailul va putea fi înlocuit, poate că asta n-o să se realizeze niciodată complet.

Am însă impresia că problema stă în comportamentul userilor şi al lenei lor 🙂 Acea stare de Nirvana numită “Inbox zero” ţine momentan de organizarea personală, de cât de drastic eşti în a prioritiza lucrurile şi modul în care comunici virtual cu oamenii. Eu de exemplu n-am o problemă cu mailul, dar nu reprezint un etalon bun pentru că emailul nu e un instrument nici pe departe important pentru mine. Însă mulţi alţii au. Iar cine va muşca din felia aceasta a alternativelor la email îşi va potoli foamea pentru o vreme 🙂

Să investigăm zic şi să studiem ce înseamnă libertatea, pentru că acolo stau multe din răspunsurile la problemele mici sau mari ale omenirii.

P.S. N-am linkuit niciunul din seria mare de articole citite care mi-au dat de gândit pe tema asta ca să nu dau o poartă comentariilor de genul “păi da, dar articolul zice altceva”. Whatever. Cine are urechi să audă.

Publicat la data: