Câteva gânduri de după primul tur al prezidențialelor - 2019

3 minute de citit

Intrarea lui Barna în turul 2 ar fi dat apă la moară acelor politicieni noi care s-au afișat cu aroganță și prea multă siguranță de sine. Am văzut câțiva membri ai partidelor noi care se credeau deja în fruntea țării, nevrând nici măcar să privească în direcția electoratului celeilalte părți. Acei oameni au greșit și trebuie ori să-și domolească felul de a fi în lume, ori să părăsească scena pe care abia intraseră. Aroganța și elitismul nu au ce căuta nici în campania electorală, nici în guvernarea unei țări. Politicianul trebuie să fie reprezentantul cetățeanului, nu vreun patron sau șefuț al nimănui.

Și eu speram că Dan Barna va intra în turul 2. Nu pentru că ar fi fost cel mai carismatic om de pe pământ, nici pentru că ar fi fost cel mai pregătit om din lume. Ci pentru că este reprezentantul unei noi generații noi de politicieni de care România are nevoie ca de aer. Așa stângaci cum și-au făcut intrarea în politică, politicienii noi trebuie să asculte, să învețe, să studieze teorie și să facă practică la greu. Usr și Plus nu se vor trezi brusc la guvernarea țării, ci vor trebui să transpire sânge, muncind din greu pentru a ajunge acolo. Avem nevoie de oameni noi în politică, dar nu orice fel de oameni: oameni smeriți, dar dârji, oameni timizi, dar hotărâți, oameni necunoscători, dar disciplinați în a învăța. Am fost guvernați atâta timp de oameni „experimentați” în politică și am ajuns cu milioane de români alungați din țară - cred că putem încerca și cu oameni neexperimentați, dar hotărâți să învețe.

Mergem mai departe. În turul 2 avem de ales între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Nu votăm un nume, ci sisteme și echipe diferite. Nu votăm Iohannis sau Dăncilă, ci echipa și oamenii din jurul lui Iohannis sau echipa și oamenii din jurul lui Dăncilă. Trebuie să stăm drept și să judecăm: în ultimii ani, ce fel de oameni am văzut în jurul celor 2 candidați? Sunt oameni care ne-ar reprezenta interesele cât de cât sau oameni care apără infractori și deturnează fonduri? Eu cred că alegerea este destul de ușoară atât timp cât avem în vedere că nu este Iohannis vs Dăncilă, ci oamenii din jurul lui Iohannis vs oamenii din jurul lui Dăncilă.

În ceea ce mă privește, sunt mulțumit de rezultatul din primul tur: la Lopătari am obținut cel mai mare procent din județ în favoarea Alianței Usr Plus, iar la Plaiul Nucului și Ploștina aproximativ un sfert din votanți ne-au acordat încrederea. Suntem în creștere față de rezultatele de la europarlamentare și așa o să fim și la locale sau parlamentare dacă păstrăm dialogul cu cetățenii și ascultăm ceea ce ni se transmite. Vom crește dacă suntem smeriți și dacă ne vedem de treabă alături de oameni de vază din această comună.

Succesul pe termen lung este al celor care insistă, care continuă să lupte, care rămân fermi pe poziție și nu se lasă intimidați. Vedem zilele astea o groază de tertipuri din partea celor care au eșuat în a guverna cum trebuie în România, dar vom trece peste ele și vom câștiga. Dacă ai ajuns până la finalul acestui articol, te rog să intri alături de mine în politică și să faci parte din echipa de oameni noi în politica de la Lopătari. Scrie-mi în pagina de contact sau pe Facebook și hai să schimbăm împreună lucrurile. Nimeni n-o va face în locul nostru.

Construim o alternativă politică: Lopătari 2020.

Categorii:

Publicat la data: