Agonia vechilor sisteme

1 minute de citit

Zbaterea disperată a partidelor aflate azi la guvernare devine din ce în ce mai hilară. Suntem martori la moartea înceată și sigură a unui mod învechit de a conduce afacerile unui stat în interesul câtorva grupuri de interese. Ceea ce vedem zilele astea cu privire la Kovesi și participarea USR-PLUS la europarlamentare este agonia unui animal bătrân aflat în ultimele zile ale vieții.

Citeam despre un tren care a deraiat în Bistrița-Năsăud. Asta se întâmplă în România lui 2019, dar Tudoreii guvernării cred că nu asta e problema, ci faptul că furăcioșii riscă să ajungă la pușcărie. Justiția trebuie reformată din temelii, domnule, prin secții speciale destinate celor care-i supără pe infractori, lasă-le-ncolo de trenuri. Și cetățenii ăștia să mai tacă din gură, să zică mersi că le dăm curent. Poate facem o secție specială și pentru ei, de ce nu?

Sistemele învechite lasă întotdeauna locul celor noi, care se adaptează vremurilor și noilor cetățeni. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi întotdeauna. Cine nu vrea să înțeleagă asta sau se va opune cu încăpățânare va fi înghițit de partea rușinoasă a istoriei. Ca și Maduro al Venezuelei, ai noștri Tudorei vor ajunge proștii uliței. Se va alege praful de argumentul „ne-au votat cetățenii” fluturat atât de mult de la ultimele alegeri. Mă așteptam ca pesediștii să nu fie atât de fraieri și să înțeleagă că electoratul care i-a creat îi va și jumuli și mânca de vii. Dar asta este. Istorie vine, istorie trece.

Exemplară mobilizarea și dârzenia colegilor de la Plus Buzău zilele astea, alături de cei de la USR. Indiferent de rezultatele de la europarlamentare (o să iasă bine pentru alianță, fiți siguri de asta), obiectivul celor două partide de a împânzi politica cu oameni noi va fi atins. Nici nu vă dați seama ce mult înseamnă asta pentru următoarele guverne care vor trece la cârmuirea spațiului carpato-danubiano-pontic.

E de bine.

Categorii:

Publicat la data: