Despre alegeri și viitor la Lopătari

2 minute de citit

Rezultatul alegerilor euro-parlamentare și ale referendumul pe Justiție oferă un început de certitudine că România asta a noastră chiar se poate schimba. Se poate schimba prin înlocuirea oamenilor care au adus-o în starea curentă cu unii mai capabili. Adică prin vot. Ne-am dat cu toții seama că e simplu să așezi fundamentele schimbării în bine: schimbă politrucii, hoții și impostorii cu oameni noi în care ai încredere. Schimbă promisiunile goale cu experiența dovedită.

De alegerile astea am fost pentru prima dată delegat într-o secție de votare. Am fost la mine-n sat, la Plaiul Nucului, pentru că știam cum se vor desfășura lucrurile dacă nu aș fi fost acolo. A fost un proces intens și foarte interesant în cadrul căruia chiar am simțit că am făcut o diferență. Alianța pe care am reprezentat-o a obținut un onorabil loc 2 cu un rezultat peste media națională din rural, după o campanie pe care am făcut-o cam singur în zonă.

Rezultate alegeri în comuna Lopătari rezultatele alegerilor euro-parlamentare în secțiile din comuna Lopătari

Lucrurile au decurs civilizat în secția de votare, pentru că în pofida opțiunilor politice diferite, delegații celorlalte partide au fost oameni cu bun simț pe care-i respect și pe care-i voi respecta și de acum încolo așa cum am învățat acasă. Am înțeles de ce a fost fiecare acolo și am înțeles cum a ajuns să li se întâmple asta. Sper ca la următoarele cicluri electorale cei care au fost forțați să fie acolo cu un scop anume să nu mai fie nevoiți să facă asta.

Să nu fim naivi, mai e mult până departe, este încă prea mult roșu pe hartă. Este abia începutul lepădării de oamenii vechi care au tras sfori, au împins oameni să voteze într-un anume fel, și-au folosit influența pentru a inspira teamă și au strâns pe alții cu ușa prin o multitudine de metode. Știu cum s-a făcut politica la Lopătari, cum s-a împărțit cașcavalul și cum s-au făcut planurile. Asta e pe cale să se schimbe.

Cine vrea să fie de partea bună a istoriei la Lopătari poate să-mi scrie în pagina de contact sau pe Facebook. Cine vrea să fie memorat ca membrul încăpățânat al vechiului sistem nu are decât să se zbată degeaba; va pierde. Să auzim de bine!

Actualizare: am câștigat alegerile locale la Lopătari!

Categorii:

Publicat la data: