Sugestii pentru Metrorex

2 minute de citit

Lista asta ar putea fi foarte lungă. Dar mai întâi trebuie să o încep, nu? Ce le-aş sugera eu ăstora le la Metrorex:

Rahatul

Cred că una dintre cele mai importante este asta: rezolvaţi problema rahatului. E incredibil că în secolul 21 mai avem problema cu rahatul la metrou, în special la Piaţa Unirii 2. Când intră metroul în staţie ţi se taie respiraţia în cel mai urât mod posibil. Faceţi ceva, oameni buni, nu plătesc abonamentul ăla din ce în ce mai scump ca să vă suport vouă resturile. Serios, suntem oameni civilizaţi într-o lume civilizată şi există soluţii pentru eliminarea gunoaielor şi a rahatului, inclusiv a mirosului adiacent.

Muzica

În plus: n-ar fi frumos să puneţi şi voi nişte muzică? Măcar în interiorul trenului, în staţii nu ştiu cum o să se audă, poate merită încercat. Însă în metrou chiar ar fi o idee bună să puneţi nişte muzică neutră care să mai descreţească frunţile oamenilor. Puteţi chiar să vă organizaţi pe zile: Luni – ziua old, Marţi – ziua Pop, Miercuri – ziua Jazz şi aşa mai departe. Muzică frumoasă, aşa în surdină. Mai ales acum de Crăciun, merg nişte cântece de Crăciun 🙂 Mie unuia mi-ar plăcea foarte mult treaba asta, cred că şi altora. Puţină muzică nu strică niciodată.

Cultura

Dar oleacă de cultură nu serviţi şi voi bucureştenilor? Puneţi şi voi nişte ecrane sau panouri în care să “postaţi” zilnic ce evenimente se mai desfăşoară în Bucureşti, pe unde-i frumos să mai mergem, ce-i frumos să mai facem. Frumosul nu strică nimănui. În Viena de exemplu, în dreptul fiecărui loc erau prinse nişte reviste (ne-politice!) pe care călătorul vienez le putea răsfoi. Ce, noi nu suntem în stare de aşa ceva? Suntem. Ştiu că trebuie să avem mai mare grijă la ciorditori, dar găsim noi o soluţie, le prindem cu lacăt şi tot livrăm nişte informaţie gratuită. M-am săturat de atâtea reclame fade, seci; în definitiv proaste.

De ce trebuie să faceţi lucrurile astea? Pentru că aşa se face, apoi pentru că la noi metroul circulă mai rar decât în alte oraşe mai înaintate şi românul are timp să se benocleze la diverse lucruri. De ce să nu-i dăm lucruri la care să se benocleze? Hai să-i dăm, ce mama mă-sii. Hai, că puteţi să vă scoateţi şi voi un pic capetele din gherete (ca să nu scriu o expresie mai urâtă) şi să faceţi oleacă de treabă. Hai, că se poate. Vă ajut voluntar dacă e nevoie.

Publicat la data: