Sfârşitul unei ere

2 minute de citit

Am avut vreo 3 modele de telefoane de-a lungul vieţii de până acum: un Alcatel OT-C651, un Nokia 6125, un Nokia 3720. Am fost mulţumit de toate şi cu toate mi-am făcut foarte bine treaba. Am umplut internetul de poze făcute cu ele, am stresat multă lume făcând poze cu ele (în liceu în special). Primul a rămas în folosinţă pe la ţară când mi l-am luat pe-al doilea. Al doilea s-a cam buşit când am căzut de pe cal cu el în buzunar. Nu, n-am scris nimic greşit: călăream odată un cal fără şa şi vrând să închid o poartă fără să mă dau jos de pe el m-am dezechilibrat şi-am căzut fix pe partea cu buzunarul în care aveam telefonul. Eu n-am păţit nimic, însă telefonul da. Al treilea l-am luat acum vreo doi ani ca să-l înlocuiască pe cel de-al doilea care tot pe la ţară a ajuns. Trăgând linie, au fost device-uri importante în viaţa mea cu care, dincolo de comunicare, am creat câte ceva.

A venit timpul schimbării. Vremurile s-au mai schimbat, tehnologiile s-au mai schimbat, ideile mele s-au mai schimbat şi la fel şi nevoile; încă mai sunt de acord pe alocuri cu ce spuneam acum doi ani, însă sunt conştient că lucrurile au mai evoluat puţin şi un device mobil înseamnă acum mai mult decât altădată. M-am decis să trec la smartphone, în cele din urmă 🙂 În loc de explicaţii lungi şi pompoase o să sumarizez aşa: am făcut o analiză complexă, ale cărei rezultate au fost influenţate de o multitudine de factori şi a rezultat că telefonul potrivit pentru mine este… Samsung Ativ S. Rămân în sfera tehnologiilor Microsoft alegând un Windows Phone 8. Ştiu că asta-i va nemulţumi pe mulţi aşa cum îi va şi bucura pe mulţi, dar la urma urmei alegerile mele contează şi ceea ce cred eu că scoate mai mult din mine.

Telefonul ăsta deschide calea unor multe posibilităţi. Aşa cum probabil ar fi deschis orice alt telefon cu iOS sau Android; cine ştie? Până la urmă m-am hotărât să dau o şansă copilului lui Microsoft. Să crească mare şi frumos, zic, şi să-şi facă atât părinţii cât şi colegii de joacă mulţumiţi 🙂

Stai pe-aproape ca să vezi ce-o să fac cu el.

P.S. L-am luat de la it Galaxy.

Publicat la data: