Scrie şi vei câştiga

1 minute de citit

Am zis mai demult că îmi plac charturile şi interpretarea lor. Azi un exemplu foarte simplu pe aceaşi temă. M-am gândit să creez o vizualizare aplicată pe blogul meu a faptului că numărul de vizite (trafic, gen) creşte odată cu numărul de articole de pe blog (asta în cazul că nu apar alte variabile în joc şi că se încearcă menţinerea calităţii iniţiale a articolelor).

Statistici blog.claudiuconstantin.ro

Treaba-i simplă; cu cât scriu mai des, cu atât mai bine – well done, Mr. Obvious. Mai greu e de măsurat calitatea conţinutului. Dacă aş fi scris mai bine, ar fi crescut mai mult linia din al doilea grafic? Sau dacă m-aş fi grăbit ar fi scăzut? Cum poţi măsura mulţumirea şi satisfacţia cititorilor tăi? Dacă le place mai mult sau dacă încep să te urască? Dacă o iei pe arătură şi o arzi irelevant? Cum incluzi în calcul date despre conţinut şi tendinţe? Dacă scriu despre Oana Zăvoranu şi Sexy Brăileanca o să se ducă linia-n sus? Dacă da, înseamnă că am halal de cititori; dacă se duce în jos înseamnă că sunt de calitate.

Toate astea rămân de descoperit, ca multe altele din viaţa omului.

Later edit: în urma comentariilor am revenit cu statistici mai detaliate care ajută la formarea unei mai ample “big picture”. Pentru mai multe bagă-te la comentarii 😛

Publicat la data: