Restaurarea unei școli din 1784 la Mânzălești, județul Buzău

1 minute de citit

În comuna Mânzălești din județul Buzău există o școală veche de peste 230 de ani. A fost întreținută cu chiu cu vai de autoritățile vremurilor, fiind folosită și azi. I s-a mai știrbit din personalitate, betoanele și tencuiala necorespunzătoare nefăcându-i cinste, dar recent se întrevede o mare șansă pentru această veche școală buzoiană.

Asociația Ținutul Buzăului, împreună cu Primăria comunei Mânzălești, au început în 2017 să recondiționeze această școală din 1784 și să o convertească într-un centru modern de vizitare și de educație de mediu. Recent lor li s-a alăturat Fundația Comunitară Buzău, un grup de inițiativă pus pe fapte mari. Școala va deveni o clădire dotată cu spații interactive deschise vizitatorilor, școlilor locale, dar și școlilor și liceelor de oriunde din România pentru activități de tipul „Școala Altfel”. Lucrul este în toi și în curând, cu implicarea voastră, acest centru ar putea fi deschis publicului. Au amenajat deja o sală dedicată schimbărilor de mediu și de climă, rolului oamenilor în mediu și monitorizării climei în prezent: senzori de ultimă generație măsoară în timp real o multitudine de parametri de mediu și oferă o bază educațională unică în România. Mai departe, cele două echipe doresc să amenajeze o sală dedicată energiei regenerabile, una dedicată plantelor și copacilor, iar alta pentru prezentări și cursuri.

Școala veche Mănești, Mânzălești - fondată în 1784

Dar pentru asta e nevoie de sprijinul nostru. Au nevoie de 9000 de lei pentru a realiza lucrurile de mai sus. Pentru asta au deschis o campanie de donație. Orice sumă e de ajutor și se face foarte rapid, online. Pentru cine nu se descurcă cu internetul pot ajuta cu orice e nevoie, numai să-mi spuneți 🙂

Rar se ivesc ocazii de a îmbunătăți ceva pe plaiurile buzoiene, așa că haideți să profităm de această ocazie și să punem și noi umărul la lucru. Răsplata va fi sentimentul de împlinire când vom trece pe lângă această școală și ne vom aduce aminte că s-a făcut chiar cu sprijinul nostru. Haideți că putem, haideți să donăm!

Publicat la data: