Rammstein

3 minute de citit

În weekend am fost la Romexpo la seria Rammstein. Trupele care au cântat în deschidere nu prea m-au prins. Răgete prea multe, zgomot infernal din care nu înţelegeai prea mare lucru. Aşa mi s-a părut mie, în niciun caz nu posed o ureche de cunoscător, dar parcă prea mult volum care duce la distorsiune şi pierdere a calităţii sunetului, prea multe zbierăte în loc de muzică.

Ei, dar aseară, când s-au cocoţat nemţii pe scenă, a fost haos. A fost iadul pe pământ, aşa cum trebuie un concert rock adevărat 🙂 Urgie coborâtă peste inşi, efecte pirotehnice de excepţie, lumini bine sincronizate. A fost un show adevărat, a fost ceva ce merită văzut. A fost mai bine că am recunoscut muzica, însă zgomotul a fost la fel de infernal. Nu înţeleg de ce e aşa, de ce oamenilor le place să se toarne decibeli peste ei. Chiar şi acum, a doua zi dimineaţă, urechea dreaptă îmi ţiuie continuu, sper să se oprească. Noi am fost la Silver circle, nici nu vreau să-mi închipui cum a fost acolo sub boxe. Poate acolo, fiind mai aproape de boxe, sunetul e mai bun, mai clar, cine ştie.

Organizarea a avut multe probleme. Odată că a stors de bani prin bodegile cu băuturi (7 lei un jeton = un pahar cu apă). A doua oară că a lărgit enorm Golden Circle astfel încât doar jumătate era umplut. Cealaltă jumătate era goală şi amărâţii de la Silver puteau profita de ea ca să fie şi ei mai aproape de scenă şi implicit ăia de la Normal. Iar nu înţeleg de ce nu au profitat mai bine de spaţiu ca să mulţumească mai mult oamenii. Poate e strategie ca data viitoare să-ţi spui „aaa, lasă că plătesc mai mult şi mă bag la Golden, că ia uite ce departe am fost!”. A treia oară că la sfârşitul concertului n-au dat gardurile jos, astfel încât mii de oameni au trebuit să iasă de-acolo prin 4/5 culoare de câte o persoană. Mizerabil, iar n-am înţeles de ce-au făcut asta. S-a creat un haos imens, lumea era foarte nemulţumită. Pe străzi a fost iar haos. Autobuzele erau packed, nu găseai nici un taxi, iar dacă găseai abordau nesimţirea şi-ţi cereau cât nu face. Am preferat să dăm o tură prin Hard Rock ca să bem ceva şi să lăsăm străzile să se mai limpezească.

După vreo oră am ieşit de la Hard Rock, dar a fost la fel de greu să găsim pe cineva să ne ducă acasă, taxiurile-ţi cereau şpagă. Am alergat după un autobuz d-ăla de noapte, am stat ca sardinele în el până la Unirii, unde am încercat să găsim iar un taxi. Iar nesimţire, toţi erau vorbiţi şi-ţi cereau acelaşi preţ de 20 de ron până-n Tineretului. Am găsit până la urmă un nene onest, ne-a dus acasă şi i-am dublat suma pentru că o merita.

Capitală europeană, unde n-ai cum să ajungi cum trebuie acasă de la un eveniment. N-am cuvinte să-mi exprim indignarea, îmi vine numai să-l înjur şi pe Oprescu, şi pe organizatori şi pe ăia de la RATB şi pe ăia de la Poliţie pentru că toţi ne-au tratat cu curul nepăsării. Să se mai întrebe cineva de ce se duc românii printre străini. Uite de-aia, pentru un trai decent şi civilizat unde autorităţile nu te lasă de izbelişte şi unde taximetriştilor care cer şpagă li se dă peste bot. Nu pentru bani, nu pentru muncă – pentru decenţă.

Per total a meritat, a meritat datorită Rammstein şi datorită momentului lor. Restul a fost răul necesar, ca-n viaţă. Uite un filmuleţ, dar nu te aştepta să asculţi mare lucru în el; zgomotul era pur şi simplu infernal, iar eu n-aveam nimic bun de înregistrat.

Publicat la data: