Nea’ Neculai din Cluj-Napoca

1 minute de citit

Nea Neculai din Cluj-NapocaBă, faza e următoarea: internetul ăsta nu-i numai pentru pierdut timpul. Fără niciun semn de utopie îţi zic că internetul poate schimba vieţi. Îţi mai aduci aminte de “The man with the golden voice”? Nea’ Homeless care avea o voce cu un timbru fantastic? L-au descoperit unii, i-au apreciat vocea, i-au dat job şi casă şi i-au sărbătorit ziua de naştere. Ai auzit, I-AU SĂRBĂTORIT ZIUA DE NAŞTERE; ce miracol mai mare ca ăsta i se poate întâmpla unui om al străzii?

Acum e rândul nostru să scriem istorie în social media autohtonă (se aude, Zoso?). Există un nene homeless în Cluj care nu mătură asfaltul târându-se şi milogindu-se cum fac “clasicii”. Omul ăsta cară zilnic de un morman de deşeuri pe care le adună şi le reciclează, făcând oamenilor un serviciu, scăpând străzile de gunoaie şi, în definitiv, făcând un ban cinstit (se aude, Dinu Patriciu?).

E timpul să ne demonstrăm, fiecare lui însuşi şi atât, că putem folosi internetul şi social media pentru a schimba o viaţă. Să scoatem un om din mizerie şi să-i dăm un rost. O slujbă mai a’cătării, un loc de stat sau contracte cu statul (se aude, Irina Socol?) – orice. Măcar fă ce am făcut eu, dă vestea mai departe, scrie pe blog, dă pe Facebook sau Twitter sau Google Plus. Poate strângem mână de la mână şi îl ajutăm pe om cumva, eu chiar mă bag.

Am aflat de nea’ Neculai din Cluj-Napoca de la henrich care a şi creat o pagină de Facebook ca să afle cât mai multă lume de caz. Numai asta n-o să fie de ajuns, ştiu, dar ne punem mintea la contribuţie şi venim cu ceva mai practic de atât. Nu uita însă, “The man with the golden voice” a pornit exact la fel, cu un link pe internet. Putem să facem la fel cu un român de-al nostru.

Nu mai sta, fă ceva!

Publicat la data: