Ne împotrivim

2 minute de citit

Am fost aseară la protest pentru că protestul ăsta începe să nu mai aibă de-a face cu Roşia Montană neapărat, ci cu România şi faptul că e condusă de o clasă politică mizerabilă, coruptă şi incompetentă. Roşia Montană şi împotrivirea cernerii munţilor a fost scânteia, aşa cum şi Revoluţia a avut scânteile ei. Câinii maidanezi reprezintă altă scânteie. Nu vezi? Nicio revoluţie n-a pornit de la „hai să ieşim în stradă pentru că avem o clasă politică incompetentă care de prea mulţi ani şi-a bătut joc din noi cu multiple ocazii”, ci „iar o dau frate ăştia cu bâta-n baltă? Da’ mai dă-i în plm, hai în stradă!”. E nevoie de izbucniri, evenimente care pun capac şi care provoacă manifestaţii ale societăţii, picăturile care umplu paharul. Aşa a fost peste tot, nemulţumirea se adună şi izbucneşte.

Asta trebuie să fie şi în România zilelor pe care le trăim. Ne împotrivim conducerii handicapate a Guvernului, ne împotrivim deciziilor incompetente şi a nereprezentivităţii Parlamentului, ne împotrivim împotriva furtului de fonduri, ne împotrivim infractorilor care ocupă poziţii de conducere în Statul Român. Ţara asta nu e pentru ei, ci pentru cei care vor să muncească, cei care respectă şi vor să fie respectaţi. Cei care plătesc impozite şi se aşteaptă să beneficieze de pe urma lor. Cei care s-au săturat de o presă nu liberă, ci sclavă a intereselor politice. Cei care se gândesc la viitorul copiilor şi la ce lăsăm în urmă pentru ei.

Nu trebuie slăbit protestul, nu trebuie făcuţi paşi înapoi, nu trebuie relaxată situaţia. Ieşim în stradă pentru că nu mai e alternativă. Nu ieşim de plăcere, ieşim pentru că trebuie, ieşim pentru că ne-am săturat de batjocură, ieşim pentru că trebuie schimbate lucruri. Hoţii vor fura şi mai mult dacă pot, e regulă universală în România anilor recenţi. Ne-am săturat de hoţi şi vrem conducători care să ne reprezinte interesele şi să ne ducă mai departe ca societate, ca neam, ca parte a Europei ăsteia la coada căreia suntem. Statul în casă nu rezolvă nimic, să continuăm aşa cum se întâmplă lucrurile acum nu rezolvă nimic. Mulţi îmi spun „nu-i nicio diferenţă dacă vin şi eu” dar e, e diferenţă. Nu te obligă nimeni să ieşi în stradă dacă ai o alternativă pentru rezolvarea situaţiei în care suntem. Ce faci împotriva hoţilor dacă nu ieşi în stradă? Pune-ţi întrebarea asta şi dup-aia dă răspunsul.

Nu trebuie dat înapoi. Ne împotrivim şi e nevoie ca toată lumea să facă asta pentru că toată lumea vrea o societate dreaptă. Trebuie gândiţi următorii paşi, trebuie impuse revendicări, trebuie cerute demisii, trebuie schimbate legi, trebuie corect informaţi cetăţeni, trebuie solidaritate. Un prim pas în schimbarea clasei politice de care avem nevoie ca de aer.

Va exista manipulare, va exista dezinformare, vor exista oameni care nu vor înţelege gravitatea situaţiei, vor fi oameni plătiţi de Rmgc ca să tacă şi să îi susţină, precum şi aliaţi ai incompetenţilor care decid pentru ţara asta. Vor exista şi oameni care nu gândesc pe termen lung şi care refuză să treacă peste greutăţi aşa cum au trecut toţi înaintaşii noştri până acum. Mineritul nu e singura muncă, mai există şi altele. Există alternative la distrugere, există alternative la a cerne pământul ăsta pe care stăm. Există alternativă – trebuie doar să vrei şi să porneşti de undeva!

in strada

Publicat la data: