Totul este la distanță, inclusiv munca

1 minute de citit

Am mai scris pe tema lucratului de acasă sau la distanță în general. Este un subiect atât de interesant pentru mine încât organizez regulat întâlniri în București pentru a discuta despre o sumedenie de aspecte care țin de munca la distanță. Este o experiență super faină să afli despre lucrurile cu care se confruntă alți oameni pe acest subiect, dar mai ales despre ce soluții au descoperit ei în timp.

Următoarea întâlnire este pe 6 decembrie la Hanul Berarilor, ca să știi. Totul gratuit, plătești doar ce consumi. E ca o ieșeală normală în oraș, doar că pleci de acolo cu multe informații noi și cunoștințe care se pot transforma în prieteni.

Partea cea mai interesantă la lucratul la distanță e că te face să gândești altfel, să-ți organizezi altfel munca. Te face să comunici mai eficient, să structurezi informația transmisă altora într-un mod mai concis și mai ușor de înțeles. E foarte important de înțeles că lucrul la distanță nu înseamnă că ești la distanță față de munca propriu zisă, ci dimpotrivă. Munca este acolo unde ești tu pentru că e produsă de tine. Ea ajunge într-un final la un sediu central sau, cel mai des, în cloud, undeva pe niște servere care și ele sunt… la distanță. Totul este la distanță, doar că în general lumea nu prea își dă seama de asta.

Recomand din suflet să experimentezi cu munca de la distanță, dacă ai posibilitatea. Te eliberează, te face mai conștient față de cine ești și ce reprezinți pentru colectivul de oameni în care activezi sub o formă sau alta. Te face să prețuiești atât timpul din birou (atunci când ajungi acolo), cât și pe cel de acasă sau din locul tău preferat pentru muncă.

Sunt multe de zis, nu le termin niciodată pe toate de discutat, așa că organizez întâlnirea asta în fiecare lună. Hai și tu la următoarea.

Publicat la data: