Lăcomia distruge planeta

1 minute de citit

Bucuresti

Măi omule, lăcomia asta a unora va duce planeta la pieire. De-aici pornește totul, de la lăcomie. Unii oameni nu se mai satură de cât au și vor mai mult, mai mult din orice. Chiar dacă e demonstrat că acest mai mult dăunează, ei tot îl vor. Confortul e pe lista de dorințe a tuturor, vrem totul la picioare, cu cât mai puțin efort dacă se poate. Și dacă nu se poate mai scoatem niște gaze de șist la Pungești sau radem niște munți la Roșia Montană. Aia e, avem nevoie de confort, ce să-i faci?

Îmi vine să scriu multe acum despre cât de vicioasă poate să fie dorința asta de confort și despre cum e mama tuturor relelor. Că din cauza asta vrem mai multă electricitate, că din cauza asta risipim, că din cauza asta aruncăm mâncare în cantități industriale. Că de-asta avem nevoie de mai multe resurse, că nu ne mai săturăm odată. Scormonim și mai mult pământul ăsta de toate alea, l-am violat de l-am nenorocit, săracu’. Da mai dă-le naibii de resurse, hai să ne mai limităm oleacă, hai să ne concentrăm pe a face economii și pe eficiență, pe moduri sustenabile de trăi, pe calitate, pe curățenie în aer și ape. Și …

Dar nu mai zic nimic. În loc să citești ce zic mai bine uită-te la bătrânica asta care apare la minutul 3:51 din filmul care arată cum discută statul român cu cetățenii săi. Nu mai e nimic de zis, numa’ uită-te la ea cum stă cu bățul în mână să-și păzească pământul, înconjurată de jandarmi fiind, și auzi ce zice:

Publicat la data: