iReader, pentru un citit mai elegant

1 minute de citit

Internetul e urât. La modul că încerci să citeşti un articol care chiar te interesează şi nu poţi din ba din cauza scrisului prea mic, ba din cauza reclamelor, ba din cauza culorilor sau a altor lucruri care stau între tine şi text. Un articol asta trebuie să însemne, un cititor şi un text lizibil, nimic mai mult. Orice altceva e în plus. Poţi oricând să foloseşti zoom-ul browserului sau alte astfel de mânăreli, însă nu prea-i normal, există soluţii mai elegante şi mai eficiente.

Dacă şi tu ai problema de mai sus, adică vrei articole prezentate simplu şi frumos, există cel puţin o soluţie: există anumite extensii de browsere care îţi prezintă un text simplu şi eficace, formatat universal într-o pagină numai bună de printat. Eu folosesc Chrome, aşa că o să îţi zic de extensia care există pentru acest browser: iReader. Pac o instalezi, pac intri pe un articol şi vei vedea în bara de adresă o iconiţă. Dai pe ea şi totul e mult mai clar.

De exemplu: avem articolul ăsta al lui Petreanu:

Înainte

Dacă-l citim folosind extensia de mai sus putem face ca articolul să arate aşa:

După

Totul e mai bine pentru ochii tăi acum. Te poţi concentra doar pe ce te interesează, adică pe text şi atât. În plus extensia are şi nişte setări prin care poţi umbla dacă vrei ceva mai personalizat (font, dimensiunea fontului, transparenţa fundalului etc).

Articolul de mai sus e totuşi un caz fericit, în sensul că tema blogului permite o citire uşoară a textului, dar sunt şi alte surse de articole care au un design chiar enervant din care blink-ăie tot felul de imagini. Aia e situaţia ideală în care iReader chiar te ajută. Eu, în ograda mea, am încercat să creez o temă care să permită o lectură cât mai uşoară a articolelor, cu cât mai puţine lucruri care te distrag şi sper că am reuşit în mare măsură.

La cât mai multe lecturi folosind iReader, chiar îţi face cititul mai uşor.

Publicat la data: