Încă 10km

2 minute de citit

Azi am făcut-o iar, am alergat 10.55 km în cadrul Semi-maratonului Internaţional Petrom. Aveam o teamă că o s-o dau în bară; vineri seară am tras un fotbal, sâmbătă am fost la o nuntă şi duminică dimineaţă…. aveam cursa 🙂 Dar a ieşit bine, am terminat, am luat medalia de participant şi am mai bifat ceva pe lista de lucruri pe care voiam musai să le fac.

Au fost foarte mulţi participanţi, mult mai mulţi faţă de anul trecut, când şi atunci am fost prezent (pentru prima dată într-o competiţie sportivă). Timpul scos nu e ceva cu care să mă mândresc, vreo 58 de minute (momentan e picat site-ul cu rezultatele ca să dau timpul exact), cu vreo 30 de secunde mai mult decât anul trecut. M-am antrenat mai puţin anul acesta şi nici nu m-am odihnit îndeajuns pe ultimele zile şi asta s-a văzut. Dar mă mândresc că am participat şi terminat, acesta a fost obiectivul şi l-am îndeplinit. E incredibilă senzaţia să fii printre mii de oameni care aleargă lângă tine, să fii aplaudat, să-ţi sune muzica în căşti şi tu să alergi pe ritm. Cei care nu aleargă deloc pe muzică au enorm de pierdut!

Ca să fiu recunoscut de toată lumea: am alergat c-o bască de cowboy 😀

alergand

Am făcut o poză cu Ilie Roşu despre care scriam anul trecut:

cu-ilie-rosu

A fost solicitant, a fost cald, dar a fost frumos. Mă gândesc dacă să măresc norma şi să încerc să mă bag la un semi-maraton data viitoare, poate la Bucharest Marathon în octombrie. Să te înscrii la o competiţie din timp reprezintă şi un factor motivaţional şi o presiune să alergi, îţi aduce mereu aminte „bă, ieşi afară şi aleargă că te-aşteaptă cursa!”. E ca atunci când, ca programator care vrea să înveţe o nouă tehnologie, îi promiţi unui prieten că-i faci o aplicaţie pentru licenţă folosind tehnologia aia. E o presiune acolo undeva, te împinge de la spate „*bă, trece timpul, investighează, fă aplicaţia, nu-i frumos să promiţi şi să te laşi de promisiune”. *Am făcut şi asta şi confirm că strategia asta e bună şi-o să o mai folosesc. E mai eficientă decât să înveţi aşa din proprie iniţiativă, când (n-)ai timp. Te ajută să-ţi stabileşti un deadline, un moment în timp în care ştii sigur că e musai să termini ce ţi-ai propus. Recomand!

Asta a fost, un week-end plin, dar bun. Urmează unul şi mai plin, o să revin cu detalii 🙂

Publicat la data: