După referendum

2 minute de citit

Episodul acesta de circ s-a terminat. Ponta şi Antonescu au eşuat, PSD-ul cheltuind pentru a doua oară într-un mandat de preşedinte zeci de milioane de Euro din bani publici. Băsescu rămâne, pentru a doua oară, lipit de scaunul de la Cotroceni. S-a terminat.

O fi bine, o fi rău; cine mai poate ştii? Unii or să spună că e mai bine aşa, alţii o să militeze în continuare că e rău. Dar, în fond, nimic nou sub soare. O altă luptă politică încheiată. Vor veni altele, iar cetăţeanul şi interesele lui vor rămâne în continuare ignorate, ocupând ultimul loc pe listele parlamentarilor şi Guvernului. Se tot vehiculează că românii au demonstrat nu ştiu ce democraţie, că au pus piciorul în prag, că opinia lor a contat. Poate că da. Însă eu cred că nu. Am intrat cu toţii în acest joc murdar al politicii româneşti ataşându-ne la o gaşcă sau alta, vrând-nevrând. Tot ce am reuşit a fost să ne scoatem ochii unii altora cu motive pentru care Băsescu ar fi trebuit demis sau ar fi trebuit să stea la locul lui până i se termină mandatul. Ne-am certat, ne-am supărat unii pe alţii, am militat jucând această horă murdară iniţiată de cei care ar fi trebuit să ne păzească de aşa ceva, de cei care ar fi trebuit să vegheze la bunăstarea şi pacea noastră.

Nu asta e democraţie, mimarea unui Referendum din care nu reiese nimic până la urmă. Au fost milioanele noastre de Euro duse pe apa Sâmbetei, au fost săptămâni întregi de instituţii ale statului nefuncţionale, a fost anarhie. Nimeni nu s-a ocupat de nimic în afară de propriile interese şi ale partidului. Investiţii ioc, reforme ioc, îmbunătăţiri ioc. Mă mir iar şi iar cum de e aşa de puţină lume conştientă de lucrurile astea.

Ce trebuia făcut? Nu era nevoie de USL. Era nevoie ca partidele de opoziţie să-i dea peste ochi lui Băsescu în mod diplomatic, folosindu-şi capetele. Nu era nevoie de scandal şi de periclitarea relaţiilor cu Europa din moment de asta aduce 100% rău. Nu era nevoie de ademenirea populaţiei în jocuri politice printr-un Referendum scump pe care ni-l permitem acum mai puţin ca niciodată. Nu era nevoie de mascarada şi debandada care s-a întâmplat în ultimele luni în România.

Cine va răspunde pentru toate lucrurile astea? Şi mai mult, cine mai vede lucrurile aşa cum au stat? Prin ochii şi capul proprii, nu prin televiziunile şi presa manipulate la greu de interese politice?

Oameni buni, români,

Suntem păpuşi în mâinile politicienilor. Cei pe care i-am ales să ne reprezinte interesele ne-au întors spatele, cu toţii, şi nu-i mai interesează deloc de problemele ţării şi ale economiei naţionale. Suntem acum reprezentaţi de o clasă politică ineptă, coruptă, murdărită, care nu va mai lupta niciodată pentru noi, niciodată. Nu are rost susţinerea nimănui, nu are rost ataşarea pe lângă niciun partid. Dezbrăcaţi-vă de hainele pe care ei vi le-au dat să le îmbrăcaţi şi îmbrăcaţi-vă în propriile haine alese voi înşivă. Judecaţi lucrurile prin propriile interese şi nu vă mai lăsaţi purtaţi de valul evenimentelor şi conduşi de judecata altora. Treziţi-vă!

Soarele acelaşi e, iar sub el noi nu facem nimic nou.

Aups peste Parcul Tineretului

Publicat la data: