Care-i faza cu câinii?

1 minute de citit

Una din problemele actuale ale Bucureştiului (şi nu numai) o reprezintă câinii vagabonzi. Ştiu, n-am spus nimic nou până acum. Problema e: ce soluţii sunt?

Am impresia că trăim într-o lume de făţarnici, idioţi, frustraţi, prefăcuţi, instabili psihic şi extremişti. Citeam azi articolul de aici, în care un om era de părere că soluţia era eutanasierea în masă, şi m-am crucit când am văzut ce mesaj a primit bietul om pe mail. Începe cu “iti doresc sa-ti vezi copilul omorat de caini; macar sa stim de ce glontul sau stricnina; dar sa privesti […]”, restul îl găsiţi în articolul ăla. Doamne-fereşte, ce-am ajuns – să încurcăm în aşa hal lucrurile încât să nu ne mai dăm seama pe ce lume trăim şi ce trebuie făcut pentru o viaţă mai bună, vorba sloganului.

Eu nu ştiu încă de ce oamenii vin numai cu soluţii extremiste: eutanasierea în masă sau hrănitul bieţilor câini ai străzii. De ce nu zice nimeni de castrare în masă? Hm? Castrare, oameni buni, adică no balls, no stress. Castrarea în masă, astfel încât animalele astea să nu se mai reproducă şi încet, încet să dispară. Şi mie îmi plac animalele, însă convieţuirea animal-om nu trebuie să se facă aşa cum ne învaţă nenea ăla în “Tehnici esenţiale de supravieţuire” (după cum zicea cineva într-un comentariu). Câinii vagabonzi nu au ce căuta pe stradă într-un oraş civilizat să atenteze la siguranţa trecătorilor, asta e clar.

Aşadar, castrarea! Dacă nu am dreptate vreau argumente. Nu văd nicio problemă în a castra animalele pentru binele tuturor. Animalele cu balls se ţin în/pe lângă casă, iar pe străzi ţinute în lesă şi cu botniţă. Aşa văd eu lucrurile.

Dar na, întotdeauna vor exista “Gică contra” d-ăştia care ar spune “vai, cum ar fi să-ţi taie ţie cineva ouţele?”. Dar ai uitat ceva: eu nu mă cac pe stradă, nu fac pipi pe roţile maşinilor şi în spaţiile verzi, nu muşc oamenii de ce apuc, nu deranjez liniştea publică şi nu reprezint un pericol public permanent. Şi multe altele. Sunt sigur că dacă un om ar face lucrurile astea s-ar lua măsuri la fel de drastice. Un exemplu: se propune recent castrarea pedofililor – lucru cu care sunt total de acord.

Mai vorbim.

Publicat la data: