Am votat

3 minute de citit

Atenţie: în acest articol s-au folosit intenţionat cuvinte vulgare şi expresii nepoliticoase, să zicem

Da, frate, şi ies de la referendum de la Şincai şi, căldură mare fiind, zic că ar merge băută o bere de-aia bună, răcorită oleacă la congelator. Cu imaginea asta frumoasă în minte intru în Mega Image, ducându-mă fix la standul ăla cu bere. Dă-i şi alege o bere, dă-i şi caută nişte bere de-aia flower power cu coacăze/lămâie/draci pentru femeia de-acasă (care a decis că nu merită să iasă în căldură pentru nişte jegoşi). Apoi mă îndrept victorios spre casă, cu berile-n mână şi cu un rânjet pofticios pe faţă.

Stau la coadă de-aia, ţac-pac, ajung la casieră, ţac-pac, pe care o văd aplicând regula şi-mâna-greblă-se-făcu şi ciordindu-mi berile de pe tejgheaua aia. Eu atunci încep să mă îngrijorez, pentru că văd că traiectoria sticlelor nu e cea spre aparatul de citit codul de bare, ci cumva înspre ea. Şi zice defensiv:

– Nu dăm alcool azi, e secţie de votare în apropiere…

Eu atunci schimb involuntar rânjetul pofticios de pe faţă cu ochii rugători făcuţi de motanul încălţat din Puss in Boots şi aproape că întreb… „De ceeeeee, de ceeeeeeee… dar de ceeee!? Zi-mi, de cee!?”. Într-o clipă realizez tragedia şi-mi dau seama că n-am cum să ies cu berică de acolo, aşa că mă stăpânesc, mă consolez în gând şi trec cu coada printre picioare şi cu mâinile goale de casă, spre ieşire. O femeie în spatele meu începe să se alarmeze, probabil avea şi ea nişte răcoritoare sub punga de zahăr şi tampoane:

– Dar trebuia să puneţi afiş afară să ştim şi noi… !

– Este doamnă… afiş, afară

Aha, zic. Şi plec spre ieşire să văz minunatul afiş care-mi zicea că n-am voie să beau în sfânta Duminică care este azi şi pe care eu nu-l văzusem. Dau să ies şi-l văz: era pus în format A4 pe o uşă glisantă de la intrare, din-aia care dispare când te apropii. Mă minunez de ce loc minunat pentru el au găsit şi plec, că era prea cald să mă cert cu cineva pentru multiple lucruri făcute prost.

Acu’, după ce-am plecat, am stat ca Moromete să mă gândesc care-i treaba, de ce n-am voie să beau în sfânta zi de Referendum. Şi m-am gândit aşa:

  • Beau, mă duc în secţia de votare c-un Kalashnikov şi împuşc vreo trei ţigănci de-alea din comisie (zău aşa, parcă erau prea mulţi howarethey prin comisii… ba unul din ei mi s-a părut chiar retardat, la propriu)
  • Beau, mă duc în secţia de votare, îmbăt şi comisia şi punem de-o paranghelie cu manele multe, să se ştie c-o dată la câţiva ani e Referendum!
  • Beau, mă îndrept spre secţia de votare, dar pe drum mă răzgândesc (ha!)
  • Beau, mă duc să votez, dup-aia mă piş pe voturile cetăţenilor
  • Beau, intru-n cabina de vot şi-mi trag două ştampile pe antebraţe, gândindu-mă că-s la discotecă
  • Beau, iau o sabie, intru-n cabina de vot şi trag un semn al lui Zorro pe buletinul de vot
  • Nu beau, dar vând băutura celor din comisie şi boicotez Referendumul în stil mare, ca un şef
  • Nu beau, dar vărs băutura peste voturile cetăţenilor; sau beau şi vomit peste ele
  • Nu beau, dar mă duc să sărbătoresc într-o sală de clasă din Şincai cu nişte gagici şi-o cameră video. Dup-aia dau filmarea la Libertatea, Antena şi Otv ca să aibă şi ei despre ce vorbi

De care din astea de mai sus s-au temut ăştia de nu mi-au dat bere… nu ştiu. Dar am o sugestie: Miercurea, Vinerea şi în posturile mai importante faceţi acelaşi lucru ca să împiedicaţi cetăţenii să păcătuiască cu alcool sau chestii de dulce. Apoi scoateţi profit gârlă de la BOR. Easy money, baby!

Acum serios 🙂 M-aş putea împăca destul de rapid cu această măsură de precauţie, însă faceţi treaba cum trebuie: puneţi un anunţ mare şi lat la intrarea pe portiţa aia din Mega Image pe care să-l vadă toţi chiorii. Nu într-un loc care dispare misterios din calea ochilor mei atunci când mă apropii de el. Dar chiar credeţi că măsura asta este relevantă pentru păstrarea liniştii şi ordinii publice la vot? Sunteţi naivi şi proşti. Avem poliţie, jandarmi şi alte organe pentru asta, care oricum freacă menta şi n-au ce să facă într-o ţară în care nu mai ai ce face.

Creierul tau - foloseste-l!

Publicat la data: