Am donat sânge

1 minute de citit

Ca să văd cum e, ca să aibă şi alţii sânge sănătos şi tare de ţăran de la Plaiul Nucului, ca să am o zi în plus de concediu. Şi a fost interesat, n-am simţit nicio ameţeală sau slăbiciune, în ciudat faptului că-s la limita de 60kg. Oamenii au venit la noi la muncă şi treaba s-a organizat local, cu minimum de efort.

Cam atât. Ideea e că donatul de sânge are beneficii pentru absolut toate părţile implicate în proces, de ce să n-o faci? În plus îţi mai reînnoiești şi tu sângele, corpul începe să producă surplus de siguranţă. Poţi dona de până la vreo 5 ori pe an, ceea ce înseamnă o săptămână de concediu 🙂 Bineînţeles că nu le poţi lua toate odată, trebuie să iei o zi în luna în care ai donat, dar tot e bine. Eu mi-am folosit ziua aia ca să merg la Roşia Montană, am investit-o într-o experienţă, aş zice, deci beneficiile au fost maximizate la limita de sus posibilă.

Nu mai vorbesc de faptul că sângele tău poate salva vieţi, la propriu. Chiar dacă tu nu vezi asta direct şi nici nu ţi se dă certificat de salvator de vieţi, sângele tău e acolo, la dispoziţia celor ce au nevoie de el. Când voi muri vreau să mi se doneze organele, dacă vor putea ajuta cu ceva. Eu ce-aş mai face cu ele, nu? 🙂

Publicat la data: