Adobe WebUp

2 minute de citit

De câteva ori am mai menţionat pe-aici despre Adobe WebUp. Este o sesiune de conferinţe mai tehnice organizate la sediul Adobe România pe teme ce ţin de web şi mobile development. La fiecare „episod” nişte speakeri, majoritatea non-Adobe, vorbesc audienţei, iar audienţa vorbeşte speakerilor 🙂 Chiar dacă-i susţinut de Adobe asta nu înseamnă că sesiunile reprezintă evenimente de publicitate şi marketing pentru companie (ştiu că unora le e greu să înţeleagă asta, mai ales dacă n-au participat). Am fost aseară la cea de-a 12-a ediţie şi m-am convins că e ceva ce merită pe deplin o investiţie de timp.

Recomand cu mare căldură această iniţiativă de a crea o comunitate de oameni pasionaţi în jurul subiectului principal, dezvoltare web. Este un lucru care chiar cred că face lumea mai bună, este ceva de calitate şi nu eveniment de pişcotari. Mihai Corlan s-a ocupat de fiecare dată de organizarea acestor sesiuni şi mi-a plăcut mult că a vrut de la bun început să strângă oameni care vin din pasiune şi dorinţă de a învăţa şi a oferi cunoştinţe şi nu oameni care vin pentru perks, bere şi pizza. Este un principiu înalt, o măsură care îşi propune să elimine pleava tipic românească şi să filtreze oameni pasionaţi. Ceea ce duce la greutatea organizării acestor sesiuni 🙂 Daca vrei ceva foarte bun şi de calitate trebuie multă muncă şi idei. Şi mai ales anduranţă în faţa vicisitudinilor. Mihai era aseară un pic descurajat de faptul că numărul de participanţi este cumva în scădere în ultimul timp. Eu cred că nu-i bai. Cred că acesta-i „începutul unei frumoase prietenii”; la început vin mulţi din curiozitate, apoi se elimină pişcotarii, pretenţioşii, cârcotaşii, leneşii (sunt mulţi) ajungându-se la un core group restrâns. După care acest grup creşte. O să crească şi cel de WebUp. Asta mi-aminteşte de un line chart deja celebru, The Startup Curve. Cam aşa o să fie şi la WebUp:

Paul Graham's Startup curve

O să încerc şi eu să ajut cum pot pentru a organiza şi populariza WebUp-ul pentru că e nevoie. Faptul că am mers aseară chiar a participat la motivaţia mea de a continua să învăţ dezvoltare web (pentru că-s mai mult om de desktop). Există acolo oameni care te pot ajuta dacă ai nevoie, care te pot îndruma şi care-ţi pot oferi diverse sugestii. Asta e o experienţă mai personală decât a te lămuri pe forumuri şi ar trebui mai încurajată la noi pentru că suntem low la astfel de iniţiative. O să fac rost de-un banner pe care-o să-l trântesc pe undeva pe-aici ca să afle şi alţii.

O să mai revin pe subiect pentru că merită şi trebuie. Felicitări lui Mihai pentru tot ce a făcut până acum! Dacă deja te interesează subiectul stai conectat pe Facebook sau Twitter. O să mai revin şi eu pe tema asta.

Publicat la data: