10 întrebări care te pun pe gânduri

2 minute de citit

Întrebările de mai jos n-or fi cele mai importante întrebări pe care trebuie să ţi le pui sau la care ar trebui să-ţi răspunzi, dar cert e că îţi dau de gândit. Le-am găsit într-o postare a lui Ariel pe Motivonti, un site simpatic din care poţi învăţa dacă nu eşti nodpapurist 🙂

1. Ce vor spune cunoştinţele tale despre tine la înmormântarea ta?

Cam dubios să încep cu asta… dar probabil că ar spune că-i păcat c-am murit de tânăr, că aveam o viaţă bună înainte pentru că eram muncitor şi-aş fi făcut lucruri mari.

2. Dacă ai avea toţi banii din lume, dar tot ar trebui să ai un job, ce ai alege să lucrezi?

Am mai avut discuţia asta cu nişte colegi şi le spuneam că oricât de mulţi bani aş avea şi oricât de lipsit de griji aş fi de muncă nu m-aş putea lăsa. Fără să lucrez la ceva care înseamnă ceva pentru mine n-aş putea trăi liniştit. Aş încerca să creez un startup care să abordeze o mică problemă a oamenilor şi pe care s-o rezolve frumos… cred că asta aş face. Şi-aş studia arhitectura.

3. Ce va conta cel mai mult pentru tine la vârsta de 90 de ani?

Să mor liniştit, fără chinuri 🙂 Să fiu împăcat cu toată lumea, cu mine şi cu lumea pe care curând ar urma să o părăsesc.

4. Ce ai schimba la tine şi la viaţa ta dacă ai afla că Dumnezeu nu există sau (dacă nu crezi într-un Dumnezeu) că există?

Dacă aş afla cu siguranţă că Dumnezeu există m-aş face pustnic într-un loc uitat de lume şi-aş trăi simplu. Dacă ar fi contrariul… probabil că m-aş detaşa mai mult de probleme vieţii de toate felurile, m-ar supăra mai puţin nedreptăţile vieţii… cred. Mda.. nu ştiu sigur.

5. Ţi-e frică de moarte? De ce?

Bineînţeles. Orice-ar spune oamenii tuturor le e frică de moarte pentru că înseamnă o întâlnire cu necunoscut. Tot ce-i necunoscut ne înspăimântă într-o măsură mai mare sau mai mică.

6. Dacă mâine ai pierde TOT ce ai, care ar fi prima persoană la care te-ai duce pentru ajutor?

Depinde de ce fel de ajutor aş avea nevoie.. cred că la părinţii mei m-aş duce.

7. Care-i cel mai mare regret al vieţii tale?

Încă nu ştiu. Voi afla mai târziu 🙂

8. Cum s-ar schimba viaţa ta dacă ai ştii că eşti nemuritor?

Dacă aş fi nemuritor nu m-aş mai grăbi să fac nimic, aş face totul în tihnă pentru că aş avea tot timpul din lume.

9. De unde ştim că toţi oamenii văd culorile la fel?

De văzut culorile se văd diferit, mai ales combinaţiile lor, şi creează oamenilor impresii diferite. Însă toţi oamenii şi le închipuie la fel.

10. Dacă ai avea 30 de secunde pentru a spune ceva întregii lumi, ce ai spune?

Voi înşivă vă creaţi suferinţa voastră şi a altora. Fiţi sinceri şi mai buni.

Publicat la data: